Karácsonyváró kóruskoncert 2023 – Siófok
Helyszín Siófok, Fő utca 57
Időpont

2023. december 17-én, vasárnap 16 órakor a belvárosi Sarlós Boldogasszony Római Katolikus Templomban szeretettet várnak minden érdeklődőt a hagyományos adventi hangversenyre.

Fellépők:

AcaPelso Énekegyüttes

Tagok:

Lőrincz Éva Edina, Bati-Béleczki Anita, Bognár-Volenszki Betti, Bati Zoltán

Siófoki Női Kar

Zongorán kísér: Bati-Béleczki Anita

Vezényel: Bati Zoltán

Siófoki Női Kar

Az ország egyetlen „bányász” női kara 1971-ben alakult a Siófoki Kőolajvezeték-építő Vállalat támogatásával. Az énekkar 1991-ben vált egyesületté. Az éneklő közösség sok meghívást kapott, és részt vesz igényes és lelkes művészeti vezetők irányításával, felkészítésével rendezvényeken, fesztiválokon, egyházi és világi hangversenyeken, rádió- és CD-felvételeken, országon belüli és külföldi vendégszerepléseken.

A fellépéseken elhangzó műsor összeállítását a sokszínűség, igényesség, a magas művészi fok jellemzi. A kórus repertoárjába tartoznak a gregorián daloktól kezdve, neves zeneszerzők egyházi és világi kórusművei. Az énekkar számos elismerő oklevél mellett két magas szintű minősítéssel rendelkezik, ezek: Aranyminősítés Diploma, valamint a Fesztiválkórus cím. A közösség elkötelezett baráti társaság, akiket összeköt az éneklés szeretete.

Jelenlegi művészeti vezetőik: Bati Zoltán és Bati-Béleczki Anita, akik 2013. szeptemberétől új színt, lendületet hoztak magukkal, a kórus tagjainak a létszáma és a munka minősége is emelkedésnek indult. A 2015-16-os évadtól az együttes elhagyta a „Bányász” jelzőt nevéből, és Siófoki Női Karként működik tovább.

2018-ban Örökségünk – Somogyország Kincse címmel büszkélkednek.

Nyitókép: Illusztráció/Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva