Könyvbemutató és kiállítás Siófokon, a Lógó Üveg Kultkocsmában
Helyszín Siófok, Fő utca 55
Időpont

Kovács Emőke: Balatoni értéktár – 200 év a Pannon Tenger múltjából című könyvének bemutatója Siófokon, a Lógó Üveg Kultkocsmában december 13-án, 18 órai kezdettel.

A könyvbemutatóval egyidőben Démuth Réka Lilla grafikus, festőművész Siófoki arcok című kiállítását is megtekinthetik az érdeklődők.

Kovács Emőke: Balatoni értéktár – 200 év a Pannon Tenger múltjából

A Balaton több mint egy kedvelt fürdőhely, több mint egy nagy kiterjedésű víztömeg. A Balaton történetében koncentrálódik Magyarország története. A jelen kötet olyan kevésbé ismert tavi történeteket mutat be, amelyek elvezetik az olvasót a keszthelyi Festeticsek, a füredi Anna-bálok, a tavat megfestő és a tóról író, verselő művészek világába. De betekintést nyújt a Balaton térségét érintő történeti folyamatokba: vasúthálózat, kikötők, tájkép változásai, a trianoni békediktátum utáni balatoni felfutás, a társas- és sportélet részleteibe. Valamint kitér a Balatont megszállottan kutató tudósokra, orvosokra, közéleti személyiségekre. Ez a gazdagon illusztrált könyv egy regényes kultúrtörténeti utazás a Balaton 19-20. századi világában, egyúttal értékmentő kötet is: felhívja a figyelmet e vidék sajátos és unikális – megőrzendő – történeti hagyományaira, értékeire.

Démuth Réka Lilla:

A siófoki Démuth Réka Lilla 2009-ben fejezte be tanulmányait Pécsi Tudományegyetem festő szakán, ahol mestere Lengyel András volt. A grafika, rajz, fotó és festészet közti műfaji átjárhatóság már középiskolás kora óta erőteljesen foglalkoztatta. Részt vett egyetemi szimpóziumon Csehországban, számos hazai és külföldi művésztelepen, fotó és képzőművészeti kiállításokon. Volt Erasmus ösztöndíjjal Kassán, az Osztrák Kulturális Minisztérium ösztöndíjával, pedig Bécsben. A mostani kiállítás egy a Nemzeti Kulturális Alap, Képzőművészet kollégiuma által meghirdetett, később elnyert alkotói támogatást követően valósulhatott meg.

Mindenkit szeretettel várnak!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva