Kovács Vali üvegfestő kiállítása
Helyszín Siófok, Fő tér 2
Időpont

A siófoki Kálmán Imre Művelődési Központ Senior Kuckó termében egy rendhagyó kiállítás várja a művészet szerelmeseit. Kovács Vali, az üvegfestészet kiemelkedő képviselője, sajátos utazásra invitálja a közönséget, ahol a szecesszió fényűző világába kísérhetik a művész munkásságát.

Azok számára, akik szívesen merülnek el a színek és formák összhangjában, Kovács Vali alkotásai igazi csemegeként szolgálnak. Az üvegfestő művész pályája kezdetén a hagyományos népművészet és a népi bútorok festett díszítéseivel fonódott össze.

– Minden vágyam az volt, hogy fessek – vallja magáról a művész.

A fordulópontot Ebda Caroni 90-es években bemutatott üvegfestészeti kiállítása jelentette számára, ahol rádöbbent: a kortárs üvegfestészet az az út, amit követnie kell.

Kovács Vali ezután Alphonse Mucha, a szecesszió egyik kiemelkedő képviselőjének munkásságába merült el, plakátjait másolta és dolgozta fel, ezáltal hozva létre saját, egyedi stílusát.

Az üvegfestő művész első nagy sikerét 1998-ban érte el, amikor a Képző- és Iparművészeti Lektorátus által zsűrizett képeiből berendezett tárlatán bemutatta alkotásait. Azóta Kovács Vali számos egyéni és csoportos kiállításon vett részt, folyamatosan bővítve repertoárját és finomítva mesterségét.

A mostani tárlaton a látogatók megcsodálhatják Kovács Vali legfrissebb munkáit, amelyen Alphonse Mucha inspirálta alkotásai kaptak helyet.

A kiállítás hétfőn, kedden, és csütörtökön várja az érdeklődőket egészen április 29-ig, a Kálmán Imre Művelődési Központ Senior Kuckó kiállítótermében.

A kiállítás felejthetetlen élményt ígér mindazok számára, akik hajlandóak különleges művészi utazásra indulni Kovács Vali vezetésével.

 

 

Forrás: sonline.hu
Nyitókép: Kovács Vali tárlatának egyik festménye Siófokon
sonline.hu/Hajdú Marianna

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva