Siófoki arcok – Démuth Réka Lilla kiállítása
Helyszín Siófok, Kálmán Imre sétány 5
Időpont
Telefonszám
Démuth Réka Lilla, siófoki festő, grafikus kiállításának megnyitója a Kálmán Imre Emlékház emelti galériájában.

Kiállításmegnyitó:

Köszöntőt mond Laki Judit, a BRTKK igazgatója.

A kiállítást megnyitja: G. Lantos Judit, képzőművész, tanár.

Közreműködik:

Bognár-Volenszki Betti gitáron és Lőrincz Éva csellón.

A belépés ingyenes.

A killítást támogatta: NKA25

Démuth Réka Lillának középiskolai tanulmányait Kaposváron a Zichy Mihály Iparművészeti szakközépiskolában végezte, mint alkalmazott grafikus, majd a Pécsi Tudományegyetem festő szakán fejezte be, ahol mestere Lengyel András volt.
Siófokon a Kálmán Imre Emlékházban tárlatot vezet, szervez és rendez képző/iparművészeti, helytörténeti kiállításokat.
Grafika-rajz-fotó-festészet, ezen technikák által nyújtotta lehetőségek, a műfajok közti átjárhatóság már középiskolás kora óta erőteljesen foglalkoztatta. Munkái, nem egységes tendenciára, dominánsan meghatározható irányra épülnek, önkifejezési módok, dialógusok a valósággal, a valóságnak megélt környezettel, azon igyekszik, hogy gondolatébresztőek, és ne öncélúak legyenek.
Részt vett egyetemi szimpóziumon Csehországban, számos hazai és külföldi művésztelepen, fotó és képzőművészeti kiállításokon, volt Erasmus ösztöndíjjal Kassán, az Osztrák Kulturális Minisztérium ösztöndíjával Bécsben. Utazása, a környezetváltozások, nagy hatást gyakoroltak rá.

Fontosak számára az apró részletek, az apró dolgokban megélt, felfedezett különbségek, furcsaságok, az utcán heverő témák, a rész-egész kérdése, a többértelműség, frissesség. Foglalkoztatja az identitás, a tradíciók, és a rítus kérdéskörei, hogy miként kapcsolódik és miben különbözik, a közösnek megélt társadalmi közeghez.
Az itt látható kiállítás egy a Nemzeti Kulturális Alap, Képzőművészet kollégiuma által meghirdetett, később elnyert alkotói támogatást követően valósulhatott meg.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva