Zenélő templomok – Szamosi Szabolcs orgonakoncertje
Helyszín Siófok, Fő utca 186
Időpont
A siófoki Sarlós Boldogasszony Római Katolikus Plébániatemplomban Szamosi Szabolcs orgonakoncertjére várják az érdeklődőket. Közreműködik Solymosi Péter trombitaművész.

A siófoki előadás Zenélő templomok komolyzenei koncertsorozatban hallható, a Kálmán Imre Kulturális Központ szervezésében.

Szamosi Szabolcs orgonaművész koncertezett Magyarország minden jelentős templomi és koncertorgonáján, Európa több országában, Izlandon és az USA-ban is. Számtalan izgalmas zenei ötletét valósította meg hangversenyein. Minden hangszerrel játszott már együtt. A dzsesszel és annak karakteres hangszerével, a szaxofonnal társítva az orgonát, Dés Lászlóval koncertezett Magyarország számos pontján.
Több mint húsz éve a Pécsi Szent István Bazilika karnagya, 1994 és 2013 között orgonistája és zenei vezetője.
2013 óta a Filharmónia Magyarország ügyvezető igazgatója.

Solymosi Péter 2002-től Pécsi Szimfonikus Zenekar, majd a Pannon Filharmonikusok I. trombitása, 2006-tól szólamvezetője. 2000-ben a bukaresti Jeunesses Musicales Nemzetközi Trombitaversenyen I. helyezést ért el, majd 2001-ben a Szegedi és Debreceni Konzervatóriumok Trombitaversenyén második helyezett lett. 2014-től a Pécsi Tudományegyetem doktori iskolájának hallgatója. 2015-ben a PTE MK ZMI „Trombita hangszeres tanításmódszertani jegyzet” szerzője.

Műsor:

J. Stanley: Trumpet Voluntary
J.S. Bach: C-dúr toccata, adagio és fúga BWV.564
J. Haydn: Adagio- C-dúr concerto
Kodály Z.: Epigrammák
C. Franck: h-moll Prélude, Fugue et Variations
G.F. Händel: D-dúr szvit

Jegyárak: 1.200 Ft

Jegyek kaphatók a KIKK jegypénztárában, valamint az előadás napján a kezdés előtt 1 órával a helyszínen.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva