Jókai park, a romantikus Siófok
Helyszín Siófok, Jókai park
A Jókai park több érdekességet is tartogat. Hatalmas fái különleges hangulatot árasztanak a város egyik legfrekventáltabb helyén, a siófoki hajóállomás közelében.

Siófok régen is büszke volt kertjeire, parkjaira, hiszen az egykori képeslapok nagy része ábrázol parkot, kertet, fásított sétányt. A leírások szerint 1898-ban a fürdővendégek szórakoztatásáról nem csak kávéházak, táncmulatságok, teniszpályák, lóversenyek, valamint atlétikai, úszó- és kerékpárversenyek gondoskodtak, hanem kiemelt figyelmet fordítottak a gyalogsétákra alkalmas parkok, sétányok kialakítására.


A 2006-ban átadott 4,6 hektáros Jókai parkot az eredeti tervek alapján újított fel. Fő jellemzői az ívelt vonalvezetés, a tágas, gyepes kertépítészeti terek, a XIX. században divatos angolparki stílus követése. Nagyon szép a 600 négyzetméteres tó a dús vízparti növényzetével, kis híddal és a különleges japánkerttel, sziklákkal.


Télen-nyáron használják a családosok a parkban kialakított játszótereket, rengeteg a pad és van egy zenepavilon, ahol Zene a zöldben címmel folyamatosak nyáron a kültéri koncertek.

A park keleti felében található a felújított szabadtéri színpad, Jókai Mór nevét pedig azért viseli, mert az író a Batthyány utca és a Mártírok utca sarkán lévő gyönyörű, ma hotelként működő villában töltötte életének legutolsó nyarát, 1903-ban.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva