veol.hu/Tóth. B. Zsuzsa | 2021.08.18. 12:00
A borok és a vadászati kultúra volt fókuszban a sümegi Jakab-napokon
A XVI. Jakab-napok fesztivál az első állomása annak a programsorozatnak, amellyel az ország összes, mintegy 1500 vadásztársaságának tagságát igyekeznek megmozgatni.

Az Egy a Természettel – Vadászati és Természeti Világkiállítás 2021 kormánybiztosa úgy fogalmazott, hogy Magyarországon ilyen esemény még nem volt. Most útjára indítottak egy programsorozatot, amellyel az ország összes, mintegy 1500 vadásztársaságának tagságát igyekeznek megmozgatni.

A képen a főzőverseny zsűrijének tagjai bírálnak
Fotó: Tóth B. Zsuzsa/Napló

– A sümegi rendezvény – melynek középpontjában a magyar borkultúra és a vadászati hagyományok állnak – a programsorozat első állomása. Hazánk ötven év után egy olyan világkiállítást mutat be, amellyel tiszteleg a vadászatról és a fenntartható természetgazdálkodásról való tudásunkról, arról a kultúráról, amely elválaszthatatlan része a magyar és az egyetemes emberi történelemnek, amellyel az ország összes, közel 1500 vadásztársaságának tagságát igyekszünk megmozgatni. Találkozzunk a Hungexpón és az Egy a Természettel – Vadászati és Természeti Világkiállítás 2021 eseményein. A számos fővárosi és vidéki helyszínen szeptember 25-e és október 14-e között legyenek részesei önök is ennek a grandiózus rendezvénynek – mondta a kormánybiztos a sümegi püspöki palota kertjében a XVI. Jakab-napok fesztivál látogatói előtt.

Forrás: Veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva