veol.hu/Tóth B. Zsuzsa | 2021.10.14. 12:00
Fejlesztik a sümegi térség turisztikai kínálatát
A meglévő túraútvonalak fejlesztése került középpontba azon a programon, amelyet a Magyar Vidék Minősége Egyesület szervezett.

Az Éltető Balaton-felvidék turisztikai kínálata, informatikai háttere fejlesztését célzó pályázat keretében szervezett rendezvényen szakmai programok váltották egymást. A szervezők bemutatták az Éltető Balaton-felvidékért Egyesület megújult turisztikai honlapját, szó volt az egyesület területén átívelő túraútvonalak frissítéséről, megújításáról – írja a veol.hu.

Futó János geológus a geológia és a turizmus kapcsolatáról beszélt, Oszkai Réka, a Kisfaludy művelődési központ vezetője előadásában bemutatta Sümeg értékeit és azon fejlesztéseket, amelyek elősegítették a kultúra bevonását a város turisztikai életébe.

Sümegi Kata geotúra-vezető a helyi értékeket mutatta be a kirándulás során
Fotó: Magyar Vidék Minősége Egyesület

A napot vezetett geotúra zárta, az érdeklődők felfedezhették Sümeg rejtett értékeit Sümegi Kata irányítása mellett. A geotúra-vezető számos érdekességgel és különleges információval színesítette a programot, miközben a tarisznyavárat érintve a sümegi várig sétálva fedezték fel a város geológiai értékeit.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva