likeBalaton.hu | 2023.01.20. 21:23
Vonatbaleset miatt rengeteget késnek a vonatok a dél-balatoni vonalon
Péntek este Siófok és Szántód között pótlóbuszok közlekednek, mert a Nagykanizsáról 17:14-kor elindult Tópart IC Szántód belterületén elütött egy embert. Az átszállások miatt 60-90 perccel hosszabb eljutási időre kell számítani.

Péntek este a Nagykanizsáról 17:14-kor elindult Tópart IC (IC 853) Szántód belterületén elütött egy embert – írja honlapján a mavcsoport.hu. Vélhetően egy fiatal férfi öngyilkossági szándékkal feküdt a sínekre.

A helyszínelés befejezéséig – várhatóan 22 óráig – Szántód és Zamárdi felső között szünetel a forgalom.

Pótlóbuszok és késések

Siófok és Szántód között pótlóbuszok közlekednek. A dél-balatoni vonalon az átszállások miatt péntek este 60-90 perccel hosszabb eljutási időre kell számítani.

A Siófokról eredetileg 20:03-kor Budapestre továbbinduló Balaton IC 60 perces késéssel közlekedik, Siófoktól Székesfehérvárig minden állomáson és megállóhelyen megáll, pótolja a kimaradó, Siófokról 20:15-kor Széksefehérvárra induló személyvonatot.

A Budapestről Nagykanizsára tartó Tópart IC (IC 856) és a Keszthelyre tartó Balaton IC (IC 868) utasai számára Fonyódon Kaposvár felé csatlakozást biztosítanak az eredetileg 20:46-kor továbbinduló, jelentős késéssel közlekedő Helikon InterRégióra (9693).

A balesetben érintett Tópart IC (IC 853) a helyszínelés befejezése után Siófokig közlekedik.

Nyitókép: Illusztráció/Mészáros Annarózsa

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva