Bagolytúra Szántódpusztára
Helyszín Szántód, Siófoki út
Időpont
Telefonszám
E-mail cím palinkas.andor@gmail.com
Családi program kirándulással egybekötve Szántódpusztára, ahol az erdőben megfigyelhetjük az idei első macskabagoly-fiókákat. Lehetőség van kerékpáros vagy gyalogos túrázásra is, de érkezhetünk autóval is.

A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület Dél-Balatoni Csoportjának szervezésében ingyenes bagolytúrára invitálnak mindenkit, aki szereti a természetet.
A kiránduláson lehetőség nyílik közelről megnézni a szántódi erdőben kihelyezett macskabagoly-költőládákat és az azokban nevelkedő macskabagoly-fiókákat. A madarászok a helyszínen meggyűrűzik a kicsinyeket, így a fiókákat egy pillanatra akár meg is lehet simogatni.

A túrán való részvétel ingyenes.

A program három verzióban közelíthető meg; autóval, kerékpáros és gyalogos túra keretében.

Autóval:

A gépkocsival érkezőket reggel 10 órára várják a szántódpusztai parkolóban.

Kerékpártúra:

2019-ben első alkalommal szerveznek kerékpártúrát a bagolygyűrűzés helyszíneire.

Találkozó: 2019. 04. 06., 8:30-kor Siófokon, a víztoronynál.

Táv: összesen (kb.) 40 km., az első gyűrűzési helyszín 16 km-re található.

Útvonal: Siófok-Zamárdi-Szántódpuszta – szántódi erdészeti út, majd vissza ugyanezen az útvonalon. Balaton-parti „alsó” utcákon fognak haladni, követve a „Balatoni bringakörút” vonalát. Az út végig aszfaltozott, így bármilyen típusú kerékpárral lehet menni.

Résztvevők: kiskorúak szülői felügyelettel vehetnek részt a kerékpáros rendezvényen. A túrán mindenki saját felelősségére vesz részt.
A kerékpáros túrához lehetőség van a szántódpusztai parkolóban is csatlakozni, tehát lehet odáig gépkocsival is hozni a kerékpárt (találkozás a parkolóban 10 órakor).

A program ingyenes, viszont regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a kerékpáros túrára az alábbi e-mailcímen lehet: palinkas.andor@gmail.com

Gyalogos túra:

Találkozás: 2019. 03. 06., 9 órakor, Zamárdiban, a Szélescsapás utcában

Zamárdiból a Széles csapás utcából egy gyalogtúrával is megközelítő az esemény (9 órai indulással). Útvonal: Széles csapás utcából indulva, ahol a magasfeszültség keresztezi az utcát, délnek, a Vaskereszthez (sárga jelzés), majd a zöld kereszten az erdészeti aszfaltútig, ott délnek fordulás, ahol kb. 400 méter után elérhető az első költőládát.

Táv: 3 km

Gyalogos túra kapcsolat: Takács Ervin, 06-30-8346378

Bővebb információ:

Péntek István: +36-30-9018604

Kovács Georgina: +36-20-4656969

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva