Szüreti mulatságok és falunapok hétvégén
Helyszín Szántód,
Időpont
Ha még nincs programod hétvégére, érdemes ellátogatni a balatoni mulatságokra, ahol biztosított a jókedv és a szórakozás.

Szántódi falunap főzőversennyel, zenés műsorral és malacsütéssel
Egy mozgalmas hétvégi program Somogy kapujában, Szántódon. A falunap Szántód egyik legnagyobb rendezvénye, amelyen képviseltetik magukat a térségi települések, fellép például a kőröshegyi néptánc egyesület, a Balatonföldvári Ifjúsági Fúvószenekar, a siófoki Happiness táncegyesület, de bemutatkozik a Szántódi Magyarnóta-kör is.

Györöki Szüret és XVI. Halászléfőző Fesztivál
A szüret napján kora reggel a szüretelők vidám nótázással vonultak ki a szőlőhegyre, a munkavégzés alatt is jellemző volt a tréfálkozás , éneklés és hangoskodás. A régi szüretek hangulatát idézi meg a már hagyományos vidám, jelmezes szüreti felvonulás maskarásokkal, fúvószenekarral, néptáncosokkal és az elmaradhatatlan boros lovas kocsival.

Lehet ismerkedni a legjobb helyi borászatokkal és könnyű rozékkal koccintani a Balaton parton. A Borhetek ideje alatt koncerteket tartanak a Kisfaludy Színpadon. A rendezvények ingyenesek.
Bor- és Fröccsfesztivál Siófokon
A balatoni borok legjavát felsorakoztató fesztivál, amely a helyi és környékbeli borászatokkal, különleges ételekkel várja a látogatókat a Nagystrandon.
Szüreti felvonulás és bál Balatonfűzfőn
Minden településről várják a látogatókat, helyben főzött étel és büfé várja a vendégeket.
Balatonszabadi falunap
Minden évben megrendezik a hagyományos Falunapot, melyen a szabadiak és a környékbeli települések lakói is találnak különleges programokat.
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva