Mihály Szilvia | 2018.12.12. 10:00
A legmenőbb balatoni karácsonyi ajándékok Szigligetről
A Villa Kabala és barátai adventi vásárral várják a vendégeket szombaton, ahol hamisítatlan balatoni gasztro- és kézműves ajándékokat is beszerezhetünk a fa alá.

Szigligeten télen sem áll meg az élet, a strandon már üzemel a jégpálya és szaunázhatunk is az ország legnagyobb merülőmedencéje, a Balaton mellett. A Villa Kabalában is javában készülődnek az ünnepekre, december 15-én helyi termelők finomságai, bodzapezsgő, lekvárok és kézműves termékek is várnak ránk!

Fölföldi Péterrel a badacsonyi Gasztropikniken beszélgettünk az adventi ünnepvárásról.

– Mi is próbáljuk a téli Balatont, amennyire lehet, rendezvényekkel megtölteni. Ilyenkor a helyi termelőknek és kézműveseknek kicsivel több idejük van, mint nyáron, és el tudnak jönni hozzánk, hogy közösen mutassuk be a nagyközönségnek, mit is tud a Balaton. Nagyon sok olyan baráti, beszállítói kapcsolatunk van, akik a vásáron be tudják mutatni a termékeiket.

– Hol lesz az adventi vásár?

– A teraszunkon lesznek a kiállítók. Csodaszép a kilátás, és mivel a terasz fedett lesz, így rosszabb időben is itt lehetünk, be tudunk húzódni, nem ázunk meg. A bisztró ugyanúgy nyitva lesz, lehet ebédelni, vacsorázni is. Kint gesztenyét és sütőtököt is sütünk, lesznek forró italok és forralt bor. Őszinte, egyedi ajándékokat vásárolhatnak nálunk a vendégek, nem a plázák elcsépelt kínálatát hozzuk el, hanem valódi balatoni életérzést kínálunk. Itt biztosan mindennek lelke lesz.

– Kik lesznek itt Szigligeten veletek?

– Gyenesdiásról érkezik hozzánk Mónisüti. Hoznak flódnit és karácsonyi aprósüteményeket. Helyi, kicsi kézművesek karácsonyi dekorációit, csecse-becséjét is meg tudják majd vásárolni nálunk a vendégek. A Zador prémium szappannal érkezik, de Lengyel Zsuzsi kerámiái és Babsi szilikon art egyedi névre szóló rágcsa- és cumiláncai is tökéletes karácsonyi ajándékok lehetnek. Búzalelke friss kenyérrel, kaláccsal és bejglivel készül, édesapám, Fölföldi Béla friss pontyot fog füstölni, saját szalámik, sonkák is kóstolhatók lesznek.

Itt lesz a badacsonyi Pláne borterasz, és a mi konyhánkban is lázasan készülődnek, még kimcsit is erjesztenek. Nyáron tettünk el fügét, így a savanyúságok mellett akár fügelekvárt és fügemustárt is vehetünk ajándékba. Ha szeretik a csípős ízeket, Csilibokor nem okoz csalódást. PasztelArt fából készült dekorációi igazi balatoni életérzést csempésznek bárki otthonába, LeoliVia pedig csoda szép babákkal és figurákkal várja a kicsiket.

Fotó: Badics Gergely

Egész délután karácsonyi zenék, jó hangulat, nagy beszélgetések várják és a vendégeket. A rendezvényre nagyon sok szeretettel várjuk a kisgyerekes családokat és a kutyusokat is.

Készítette: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva