Szijártó János | 2024.01.03. 12:00
Több mint ötszázan csobbantak újévkor a Balatonban
Több mint félezren, egészen pontosan ötszáztizenheten mártóztak meg a Balatonban Szigligeten január elsején, a hagyományos újévi csobbanás alkalmából.

A rendezvény szervezői december 24-én a szigligeti strandon fürdőruhára vetkőztek és bevitték a feldíszített karácsonyfát a Balatonba, amelyet január elsején a csobbanás résztvevői, ezúttal is nagy versenyfutás után hoztak ki a vízből.

Fotó: Szijártó János

A népszerű szigligeti újévi programot korábban is hatalmas érdeklődés övezte, most szintén több ezren érkeztek a strandra. Az ágyú 14 órakor dördült el, s indulhatott a nagy roham a fenyő irányába. A csobbanásra ezúttal is bárki jelentkezhetett, de csak azok mártózhattak meg a vízben, akik erre a helyi orvosi vizsgálaton engedélyt kapnak. Az új esztendő első napja kifejezetten szép, napos időt hozott, ami könnyítette a félezer fürdőruhára vetkőzött résztvevő vállalását, a január első napjára időzített csobbanást.

Fotó: Szijártó János

A szigligeti strandon a helyi vendéglátósok, borászok egyebek mellett meleg teával, borral és forralt borral, babgulyással, lángossal, kürtőskaláccsal várták a vendégeket, akiket DJ szórakoztatott a csobbanás előtt és után.

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Szijártó János

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva