Mihály Szilvia | 2019.10.15. 08:00
Több tízezer embert várnak a szigligeti Süllőfesztiválra
2006 óta rendezik meg a szigligeti Süllőfesztivált. A strand, ősz és gasztro szlogennel fémjelzett rendezvény helyszíne idén is a strand lesz.

Szigliget meseszép, nyugodt falu, azonnal szerelembe esik bárki a macskaköves utaktól, nádtetős házaktól és pazar kilátástól, autóval az északi parton a 71-es útról közelíthetjük meg. Az őszi fesztiválon a főszereplőn, a süllőn kívül kézműves árusok, helyi termelők és környékbeli borászok várnak bennünket. Mutatjuk az előző év legjobb képeit:

Napos időben érdemes a megvásárolt süllőnket a vízparton, vagy egy plédre telepedve elfogyasztanunk. A nagy forgatagban igazi piknikhangulatot teremthetünk magunknak.

Szigliget, süllő

Fotó: Mihály Szilvia

A süllő a hazai vizek koronázatlan királya, a harcsa és a csuka után a harmadik legnagyobb ragadozó halunk. A süllő szerintem egészben sütve a legfinomabb, ha itt ízlett, készítsük el magunknak otthon is. Irdaljuk be, só, bors, kevés citromlé kell rá, és vagy zsemlemorzsában vagy enyhén paprikás lisztben forgassuk meg. Ezután dobjuk forró olajba, és süssük ropogósra. A hal szálkás, de a fehér húsú süllőben nincs belőle túl sok, könnyen fogyasztható. A süllőhöz a fesztiválon kérjünk kovászos uborkát és friss, fehér kenyeret.

Fotó: Mihály Szilvia

Jó tanács a fesztiválra érkezőknek: már Szigliget határában lassuljanak le. Ebben a pár napban nehezebb lesz a településen parkolóhelyet találni, és sorban kell állni az ételekért, de megéri a rohanó élettempónkból visszavenni. Az őszi Balaton színei és ízei felejthetetlenek. Itt olvashatod el a tavalyi fesztiválról írt cikkünket!

Ha a finomságok, a kézműves vásár túl egyhangú lenne, akkor Anna and the Barbies koncertjén biztosan nem fogsz unatkozni!

Kedves Vendégeink!Elérkezünk lassan a "finishbe" és reméljük szombaton már találkozunk a XIV. szigligeti Süllőfesztiválon!Kézműves vásárban vásárolhatnak kincseket, helyi éttermek ételeit és helyi borászatok italait ízlelhetik meg a hozzánk látogatók valamint remek zenés programokkal várjuk Önöket!Várunk Mindenkit szeretettel! :)Időpont: 2019 október 19. – 20.Helyszín: SzigligetÉlmény: fergeteges lesz :)#télennyároszigliget #sullofesztival2019 #szigliget

Közzétette: Szigligeti Süllőfesztivál – 2019. október 12., szombat

Érkezhetünk a fesztiválra menetrend szerinti hajóval, vízi taxival és dottó vonattal, a sportosabb vendégek kerékpárral.

A szigligeti strand bejáratánál és a kikötőben is lehet hajójegyeket vásárolni, a finom ételek és borok után megpihenhet a sétahajók fedélzeten és a Balatonon ringatózva csodálhatja meg a fesztivált.

A menetrend szerinti járat egész hétvégén közlekedik. Fonyódról 10.35-kor, Badacsonyból 11.05-kor indul, és 11.30-kor érkezik Szigligetre. A hajó 16.30-kor indul vissza Szigligetről, 17.00 órakor Badacsonyból, és 17.25-kor érkezik meg Fonyódra.

A vízi-taxi járat 11:20-kor indul Fonyódról és 11:45-kor érkezik Szigligetre. A helyszínen lehetőség van igény esetén 10 perces élményhajózásra is. A hajó 16:55-kor indul vissza Szigligetről és 17:10-re érkezik Fonyódra.

Mindkét nap 1 órás sétahajózásra indulhatnak a Szigliget hajó fedélzetén 12.00, 13.30 és 15.00 órakor.

A Szigligeti vár felújítás miatt az őszi időszakban nem látogatható, de ne rohanjunk haza a Süllőfesztivál után, inkább sétáljunk végig a település ófaluján, a nádtetős házak között, mutatjuk, milyen szép:

A Szigligeti Süllőfesztivál időpontja: 2019. október 19-20. Kattints a részletekért!

Olvastad már, hogyan kell süllőt fogni?

Összeállította: Mihály Szilvia

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva