likeBalaton.hu | 2022.08.31. 08:00
A Szent György-hegy 11 legjobb matiné programja
Különleges programokkal vár szombaton a Szent György-hegy! Hozd magaddal családot, barátokat, kutyusodat, nézd meg, milyen az indián nyár a Balatonnál.

Szent György-hegy Matiné

A Szent György-hegy hajnalig napközbeni kistestvére idén először kerül megrendezésre szeptember 3-án, a szüreti időszakban. A szervezők célja egy egész napos laza programot nyújtani, amolyan nyitott pincék jelleggel, ahol a résztvevők közelebbről is megismerhetik a hegy vendéglátóit, borászatait. Az időjárás a jelenlegi előrejelzések szerint kedvez az egész napos csatangolásnak, 25 fok, enyhe szél és napsütés várható.

Hagyd lent a kocsidat
Fotó: Mészáros Annarózsa

Szüret, murci és borok a Szent György-hegyen

1. Hóbor Pince
A hegy bejáratánál családias vendégszeretettel és nagy, kényelmes terasszal várnak Hóborék. Érdemes kéknyelűt kóstolni, és időt hagyni a megérkezésre. Kóstolj bele a szüretbe, murcival is készülnek.
2. Zöldülő terasz
Ez itt a chillezés és a piknik helye. Ha madárcsicsergésre, társasokra és jó társaságra vágytok, vegyétek célba a három generációs családi kis pincét, ahol jelenleg apa és fia borászkodnak. Kétféle fehérbort, házi szörpöket, vendégváró falatokat kóstolhattok, lesznek hidegtálak, rétes, csokis szuflé és meleg egytálételek. Társasok, játékos vetélkedők a szabadban, kicsiknek és nagyoknak, barátoknak, családoknak.
A borokon kívül tapolcai Stari sör és Balaton Gin& Tonik, házi szörpök, gyümölcslevek szerepelnek a kínálatban. Kriszti’s Art/Bokor Krisztina textilmíves kiállítása, és 12:00-16:00 között karkötő fűzés is vár rátok.
3. Szászi Birtok
Érkezzetek meg a diófa alá, és akkor hirtelen minden összeáll! Szászi Endre családjával 20 éve borászkodik a hegyen, ma már az új generáció is kiveszi a részét a birtok körüli munkákból. Érdemes kéknyelűt, rózsakövet na meg olaszrizlinget kóstolni és harapnivalónak sem leszünk híján. vezetett borkóstolók és akusztik piknik is lesz.


4. Horváth Pince
A hegy aljának tágas kertes teraszos családi pincéje igai pihenőhely. Mindig készül egytálétel, érdemes sauvignon blanc-t és olaszrizlinget kóstolni, és ha a nézelődős ücsörgés mellett másra is vágynánk, ott vannak a hinták vagy a pingpong.

Pop-up és multikulti, ilyen a Szent György-hegy

5. Borbolt a völgyben
A Sárkányvölgy pop-up borboltja csak különleges alkalmakkor nyit ki, napközbeni chillezésre és kóstolásra nagyon ajánljuk, ugyanis itt lehetőség lesz olyan borokat is megkóstolni, amiket máshol nem találtok meg: Bencze Birtok, Ujvári Vivien, Földi Bálint, Diska Birtok pét-nat. Ráadásul innen felejthetetlen a naplemente is.
Zenés interaktív gyerekelőadás, Csirimojó könyvvásár várja nemcsak a kicsiket, lesz garázsvásár is a szőlőben, ahol vintage Bögrementés bögrék, bögre turkáló, ruhavásár kápráztat el. Itt láthatod Vitáris Gábor balatoni festő pop-up kiállítását is.

Órákig nézelődhetsz
Fotó: Mészáros Annarózsa

6. 2HA Szőlőbirtok
Lovardának indult, borászat lett belőle: Török Csaba mára már 4 hektáron gazdálkodik, és a Toszkán vörösborok iránti rajongását a balatoni szőlőhegyre ültette tovább. Nem csak sangiovese szőlőt ültetett, de később olajfákat is, így a 2HA birtokán igazi mediterrán hangulat várja az érkezőt, na meg buborékos tételek (pét-nat), vörös- és fehérborok.
7. PAP Wines
Hangulatos és multikulti vega lakásétterem és borászat csodás kilátással. A Pap Wines a félig angol, félig magyar Molnár „Papa” Áron és felesége, a lett származású Karina Vissonova közös vállalkozása, ahol mindig történik valami. A matiné napján is izgalmas narancsborokkal, falatokkal és pár régebbi tétellel is várnak. A lemezjátszóknál: Mihály George.
8. Puttkamer Bence és Mossop Peti / Kutyakaparó
Eldugott és kedves kert, két barát alkalmi helyszíne jó hangulattal, Puttkamer borokkal és mindig jó társasággal.

Romantika, barátok, család, ez a Szent György-hegy

9. Killer Pince
Romantikus kiskert a több mint 20 éve organikus művelésű területen, a gyönyörű sárga pince előtt. Fűben ülős, frissítő és pihentető chill zenékkel és szuper borokkal várnak.
10. Molnár Családi Pincészet
Családi és baráti koccintások, nevetések, közös élmények: a Molnár Családi Birtok a Szent György-hegy déli oldalán gyönyörű kilátással vár. A pincénél három fajtabort, szürkebarátot, rajnai rizlinget és olaszrizlinget lehet kóstolni.
11. Napvirág Borászat
A legnagyobb összefüggő terület a Lengyel-kápolna feletti részen, ahonnan páratlan a kilátás. Nagy Attila szerelme a borászat és az emberek vendégül látása, itt minden bornak története van, amit a házigazda nagy örömmel el is mesél nekünk ráérős kóstolgatás közben.

Tömegközlekedéssel is eljuthatsz a Balatonhoz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

Nyitókép: hivatalos sajtófotó

 

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva