veol.hu / Tóth B. Zsuzsa | 2022.01.10. 14:00
Az esős időjárás sem szegte a tapolcai malackodók kedvét
A tavalyi év utolsó helyi eseményei között ezúttal is nagy érdeklődés kísérte a Malom-tó partján a hagyományos szilveszteri malackodást és a forraltbor-főző versenyt.

Az immár kilencedik alkalommal megrendezett kolbásztöltő versenyen 16 csapat indult, jobbnál jobb saját, házi receptekkel, módszerekkel próbálva megnyerni a zsűrit, miközben 11 csapat forralt bort is készített.

A barátságtalan, esős időjárás ellenére kitartottak a résztvevők, sőt az idő haladtával egyre jobb lett a hangulat, amelyet Kiss Péter Balázs színművész ezúttal mint ceremóniamester, show-vivő erősített. A többnyire helyi résztvevők mellett ezúttal sem akartak kimaradni a programból a monostorapáti önkéntes tűzoltók, akiket az ottani nagycsaládosok és a zalaszántói baráti kör tagjai is elkísértek. Kolbászt töltöttek a Keszthelyi Dagadók, első alkalommal versenyeztek sajttal és baconszalonnával ízesítve a kolbászt az Enduro senior csapat tagjai, akik korábban együtt hobbi­motoroztak. Az A-tól Z-ig csapat családi vállalkozásban jeleskedő tagjai ugyancsak kivették részüket a munkából. A Tanúhegyek és az Egységben Tapolczáért egyesület tagjai sosem hiányozhatnak, ők bort is forraltak. A Tapolcai Trappolók Sovány malac vágta néven indultak most és a nagymama fateknőjét sem hagyták otthon, A Pál utcai fiúk új tagokkal erősítettek, most is a legvidámabb barakk egyike volt a Demi art tattoo piercing csapatáé. Kolbászhúst töltött a Nagycsaládosok egyesülete és a Tapolcai Öregfiúk FC, valamint a Szolárok lelkes tagsága is.

A forralt borokkal versengők között első a zalaszántói baráti kör lett, második a Batsányi Táncegyüttes, harmadik a hivatali töltögetők összetartó csoportja. Kolbásztöltésben a Tapolcai Trappolók jeleskedtek, második helyre kerültek a monostorapáti Bokréta Nagycsaládosok Egyesülete tagjai, a bronzot pedig a zalaszántói baráti kör tagjai érdemelték ki.

A zsűriben Szánti Imre büfés vállalkozó, Róth László piacvezető, Buzás Lajos zöldséges kóstolt, és mint elmondták, minden induló kolbásza és bora megállta a helyét küllemre, állagra, ízre egyaránt.

A nap során a gyerekeket a Fanyűvő játékpark várta sok élménnyel, de népszerű volt a szelfisátor is.
Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva