likeBalaton.hu | 2021.04.08. 06:00
Fél órán belül öt autót tört össze a Balaton-felvidéki ámokfutó (videóval)
A rendőrök őrizetbe vették azt az 52 éves férfit, aki fél órán belül öt autót tört össze, két nappal korábban pedig egy villanyórát döntött ki.

2021. április 3-án este bejelentés érkezett a rendőrségre arról, hogy egy autós Tapolcán kidöntött egy villanyórát. A kiérkező rendőrök igazoltatták a balesetet okozó 52 éves helyi férfit, és helyszíni bírságot szabtak ki vele szemben.

Két nappal később, 2021. április 5-én délelőtt a férfi Köveskál irányából közlekedett autójával Gyulakeszi felé, amikor egy másik jármű előzni kezdte őt. Amint ezt észlelte, balra kormányozta autóját, és áttért a másik forgalmi sávba. A két jármű összeütközött, majd az árokba sodródtak. A balesetben személyi sérülés nem történt.

Az intézkedés során az 52 éves járművezetővel szemben felmerült az ittasság gyanúja, és a rendőrök vezetői engedélyének elvétele mellett büntetőfeljelentést tettek ellene.

Hazatérése után, aznap délután a férfi ismét volán mögé ült, majd egy kistehergépkocsival Tapolcáról elindult a 77-es számú főúton, Veszprém irányába. Monostorapátiig ment, közben három autónak ütközött, majd visszafordult Tapolca felé. Útja során több közúti jelzőtáblát is kidöntött. A városba érve ismét nekiment egy táblának, ami megrongált egy autót.
Ezután egy benzinkút közelében, az ott helyszínelő rendőrök mellett felhajtott az útpadkára, és az úttestre visszatérve egy másik gépkocsinak csapódott.

A balesetek során senki nem sérült meg. A rendőrök a férfit a helyszínen elfogták, majd előállították, és őrizetbe vették. Ellene közúti veszélyeztetés bűntett és cserbenhagyás vétség elkövetése miatt folyik eljárás a Tapolcai Rendőrkapitányságon.

Forrás: police.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva