likeBalaton.hu | 2022.01.01. 17:18
Gyásznap lesz Tapolcán – fotók a négy életet követelő vonatbalesetről
Tapolca polgármestere január 2-át gyásznappá nyilvánította, mivel a városban 1-jén négyen meghaltak egy vonat és személygépkocsi ütközésében. Mindannyian fiatalok voltak.

Szombaton délután fejezték be a helyszínelést Tapolcánál, ahol korábban négyen meghaltak egy vonat és személygépkocsi ütközésében – közölte a Mávinform. Tapolca és Badacsonytördemic-Szigliget között ismét közlekedhetnek a vonatok. A Budapest-Székesfehérvár-Tapolca vonalon január 1-jén délután helyreállhat a menetrend szerinti közlekedés.

Fotó: MTI/Varga György

Felismerhetetlen roncs

Délelőtt Tapolca közigazgatási területén, a 7345-ös számú úton egy vasúti átjáróban ütközött össze egy vonat és egy személyautó. A balesetben három fiatal férfi és egy fiatal nő a helyszínen életét vesztette,

egy 17 éves nőt pedig életveszélyes sérülésekkel mentőhelikopterrel vittek kórházba.

Az ütközésben összeroncsolódott gépkocsit vizsgálják Tapolcán
Fotó: MTI/Varga György

Sorompót kérnek

Dobó Zoltán, Tapolca polgármestere a város hivatalos közösségi oldalán azt írta: az áldozatok sümegi és csabrendeki fiatalok voltak. Családjaiknak felajánlotta a tapolcai önkormányzat segítségét, amiről a két település polgármesterét is tájékoztatta.

Közölte: a tragédia miatt január 2-át gyásznappá nyilvánítja és kezdeményezi a MÁV-nál, hogy a vasúti átjáróba sorompót helyezzenek ki, mert több baleset is történt már ott.

 

Nyitókép: MTI/Varga György

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva