Mészáros Annarózsa | 2024.03.18. 16:00
Kétméteres hímes tojás is tündököl Tapolcán
Két méter magas és több, mint 100 kiló! Mi az? Tapolca új, szemet gyönyörködtető hímes tojása!

Tavaly új helyre költözött Tapolca Húsvéti Parkja, s ekkor Varjas Judit festőművész egy igazán impozáns tojással lepte meg szeretett szülővárosát. Ezt idén sikerült überelnie, hiszen alkotása jócskán meghaladja a tavalyi méreteit.

– Alkotásom két méter magas, plusz a talapzat, maga a tojás test száz kiló fölött van. A tapolcai városüzemeltetés emberei készítettek hozzá egy kibetonozott száz kiló fölötti talapzatot, hogy biztosan ellenálló legyen a téren a szélnek és mindenféle atrocitásnak. Nagyon nagy a tojás, nincs rajta fogás, így elég sok gondolkodni valót adott már az elkészítésének a helye és a szállítás módja is.

 

Nézd meg a videót az elkészült tojásról!

 

– A tavalyi meglepetés projektem nagy sikert aratott, az idei alkotás közös munka volt a várossal, de nem kötötték meg a kezem. Szerettem volna egy olyan alkotással előállni, ami csak Tapolcán lehet. Így a város motívumai, a Malom tó épülete, a templomok, fölül a Vinum Vulkanum Borlovagrendre való utalás szőlőfürtök-szőlőlevelek, de helyet kap rajta a két street art alkotásom is, a halak és a tavirózsák. Illetve nem lehetett kihagyni a mutatványból a Batsányi táncegyüttest sem. Ezeket öleli körbe a kalocsai, kalotaszegi minta, na és a Varjas Juditos virágok. Picit modernizálva ezek a minták úgy lettek felfestve, úgy indultam el, hogy a kisebb mintákból a nagyok felé, hogy minden egyes részleten el tudjon időzni az embernek a szeme, hogy mindig találjon valami olyan újdonságot a néző amit lehet, hogy első pillantásra még nem vett észre.

 

Így készült az óriás tojás!

 

– Az 5 tapolcai óvodába 500 fa tulipánt vittem, ezt közösen festettük ki a gyerekekkel, mostanra a virágok is a parkban díszelegnek! Körülbelül 3 hétalatt készült el a tojás és a záradási időkben történt az tulipán festés és a virág girlandok megalkotása is.

 

Nézd meg a parkról készült képeinket!

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!



:


 

Nyitókép: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva