veol.hu / Tóth B. Zsuzsa | 2021.12.13. 16:00
Kitisztították a tapolcai Malom-tó medrét
A Veszprém Megyei Búvárklub tagjai a tavalyi év végén kihagyták a hagyományos decemberi tó takarítást, de idén újra megérkeztek, hogy a szilveszterre tervezett csobbanás előtt eltávolítsanak minden, a vízbe nem való tárgyat, amely esetleg balesetet is okozhat.

Olajos Károly elnök elmondta, hogy ezúttal négy búvár merült, helyi, balatonfüredi, gyulakeszi békaemberek gyakoroltak és tisztítottak.

A búvárok idén még terveznek egy gyakorlatot a Balatonon, abban az esetben, ha befagy a tó. A megyei katasztrófavédelmi igazgatóság önkéntes csoportjának is tagjai, így több mentési gyakorlatot végeznek évente. Szeptemberben az eplényi sípálya víztározó tavában merültek, tavaly barlangi mentést hajtottak végre a tapolcai kórház barlangban. Tapolcára a tavaszi Víz világnapja alkalmából is rendszeresen megérkeznek, összekötik a kellemeset a hasznossal, gyakorlatoznak és takarítanak egyszerre. Ott nem sok szemetet szoktak találni a tóban, de a szilveszteri csobbanás előtt praktikus egy kis medertakarítás.

 

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva