Tóth B. Zsuzsa/veol.hu | 2023.01.01. 10:00
Szilveszterkor is csobbantak a tapolcai Malom-tóban
A Malom-tóban 250-en csobbantak szilveszterkor, hogy különleges módon és vidáman búcsúzzanak az óévtől. Az úszás előtt a hagyományokhoz híven ismét Schirilla György lelkesítette a tó 18 fokos vizében megmártózni vágyókat.

A „nemzet rozmárja” elmondta, hogy visszavonulni készül, lassan abbahagyja a téli fürdőzéseket. — Már 62 éves vagyok, és egyre ritkábban találok kihívást, mivel nem fagynak be a tavak, folyók. Tapolcára azonban, amíg csak tudok, eljövök, hiszen a fürdés, az úszás, a hideg levegőn való mozgás is egészséges, erre buzdítok ezután is mindenkit — mondta Schirilla, és ígérte, hogy legközelebb, valószínűleg már a jövő év tavaszán visszatér, amikor megjelenik első könyve.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A vízbe ezúttal is ő csobbant először, majd kétszázötvenen követték a példáját. A 18 fokos vízben jót lubickoltak gyerekek és felnőttek, többen már sok éve visszatérőkként.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

A levegő tízfokos volt, arra sem lehetett panasz, többen ki is használták az enyhe időt, és az utolsó pillanatokig úsztak, labdáztak, fejeseket ugrottak a tóban. Jelmezesekből idén sem volt hiány, a különféle parókák mellett úszógumikkal, üres borosballonokkal, nyuszi- és Mikulás-jelmezben is pancsoltak.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Idén először díjat kaptak a legviccesebb jelmezben csobbanó úszók, így a menyasszonynak öltözött Vörös Anikó, a vízi angyal jelmezben fürdőző Boroska Klári, valamint a betyárruhában és lufilovakkal megmártózó Ihász László és Ihász Máté. A legidősebb fürdőző – ahogy tavaly és már több éven át – idén is a 83 éves Németh Károly és a 79 esztendős Szebegyinszki Istvánné volt.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

Az immár hat dédunokával büszkélkedő Marika eddig minden alkalommal fürdött a tóban szilveszterkor, sőt, másnap Szigligeten folytatta a téli megmérettetést a strandon. Idén is így teszi, ígérte. A legifjabb pancsoló a nyolcéves Vidosa Bence és a 11 esztendős Vidosa Víta volt ezúttal. Oklevelet kaptak a Veszprém Megyei Búvárklub tagjai is, akik minden fürdés előtt megtisztítják a tavat. Ők, hozva a formájukat, búvárfelszerelésben csobbantak.

Fotó: Nagy Lajos/Napló

 

Tapolcára tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: Nagy Lajos/Napló

  

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva