likeBalaton.hu | 2022.02.10. 14:00
Új, korszerű vonatjegy-vásárlási lehetőség a Balatonnál
Megszűnhetnek a sorok a vásárlásnál és kényelmesebbé is válik a jegyváltás a vonatokra.

A MÁV-Start 54 új típusú jegyautomatát helyezett üzembe

A MÁV-Start 54 új típusú jegyautomatát helyezett üzembe, így már 100 berendezésnél lehet az eddiginél kényelmesebben és gyorsabban vasúti jegyet és bérletet vásárolni.

A jegyautomaták telepítése a következő hetekben is folytatódik. Még ebben a hónapban nyolcat helyeznek ki a Székesfehérvár és Gyékényes

tízet pedig a Székesfehérvár és Tapolca közötti szakaszra

a Budapest-Veresegyház-Vác vonalra pedig további tizenkettőt. Székesfehérváron hat, Szolnokon hét, Szegeden három készüléket adnak át, és egy-egy jut Siófokra, Dunaújvárosba, Zircre, Felsőpakonyba, Hárosra.

Nyáron már 375 új berendezés üzemelhet országszerte

Ebből száz automata bankkártyás fizetést fogad, a többi készpénzt is. A rongálásbiztos, időjárásálló berendezések telepítése tavaly novemberben kezdődött. A múlt év végéig a Budapest-Székesfehérvár vonalra huszonnégy, a budapesti Nyugati pályaudvarra huszonkettő, Erdőkertesre pedig egy új automata került. A korábban kihelyezett százhetven készülékbe új jegyértékesítő szoftvert tettek.

Tavaly a jegyek 12,5 százalékát már automatából, 29,3 százalékát online vették meg az utasok.

A MÁV-Start azt várja a korszerűsítéstől, hogy megszűnjenek a sorok az állomásokon. A közlemény szerint az új automatákat olcsóbb üzemeltetni, és a vasúti szolgáltatás szempontjából is jobb, ha az utasok a felszállás előtt meg tudják váltani a jegyüket.

Fotó: MTI/Beliczay László

 

Fotó: MTI/Beliczay László

Nyitókép: MTI/Beliczay László

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva