Bortúrák a Csobáncon
Helyszín Gyulakeszi, Csobánc hegy 24
Időpont 2024. máj. 4. 10:00 - 14:00 2024. jún. 8. 10:00 - 14:00 2024. júl. 3. 10:00 - 14:00 2024. júl. 10. 10:00 - 14:00 2024. júl. 24. 10:00 - 14:00 2024. júl. 31. 10:00 - 14:00 2024. aug. 7. 10:00 - 14:00 2024. aug. 14. 10:00 - 14:00 2024. aug. 21. 10:00 - 14:00 2024. aug. 28. 10:00 - 14:00 2024. szept. 28. 10:00 - 14:00 2024. okt. 26. 10:00 - 14:00 2024. nov. 9. 10:00 - 14:00

Vezetett bortúrák a badacsonyi borvidéken

Bercsi Gábor: Őszi Csobánc

A Badacsonyi borvidék Magyarország egyik legkedveltebb és legrangosabb történelmi borvidéke. Bátran mondhatjuk, hogy minden egyes érzékszervünknek gyönyörűséget okoz. Itt, a bor mellé párosul a táj szépsége, a Balaton víztükre és az ég felé magasodó tanúhegyek.

A borvidéket a víz közelsége különleges adottságokkal ruházza fel, de a vulkanikus talaj és a hegyet alkotó bazalt az, ami igazán unikálissá teszi. A borszerető ember számára a badacsonyi bor a barátság olaja, a nektár, melyben a vulkánok tüze ég tovább. A vidéken nagy testű, tüzes, zamatos borok születnek, melyeket túráink során mind meg is kóstolhatsz. A badacsonyi borral garantáljuk neked a feltöltődést, az élményt, mely emeli az élet fényét.

Bortúránk valódi kaland és igazi kikapcsolódás annak, aki szeretné személyesen felkeresni azokat a „szentélyeinket”, ahol születik és érik a BADACSONYI BOR! Tarts velünk és kóstold meg a vulkáni talajon született nagy fehéreket! Ízleld meg az aromákban gazdag, szép tónusú borainkat, éld át szőlőültetvényeink csodáit! Nálunk minden szőlőskert egy külön világ. Ahogyan minden tanúhegyről mindig más és más képe tárul elénk a Balatonnak, úgy sajátosan egyéni ízű borok fogadják az erre járót a pincékben.

A programsorozat a tavasztól késő őszig tartó időszakban számos bortúrát tartogat neked. Pincéről pincére járva, borkóstolás és túrázás egyvelegét gyúrtuk össze számodra. Családi pincészeteink finomabbnál finomabb borait ismerheted meg, lenyűgöző látvány kíséretében. A túra során három pincénél 3-3 fajta bor kóstolása közben a gazda bemutatja történetüket, a kóstolt fajtákat, mellé borkorcsolyákat, borkísérő falatkákat kínál. Az út során túravezetőnk mesél és bemutatja a borvidék történelmét, a hegyek kialakulását, különlegességeit, legendáit és az itt élő embereket.

A bortúrára lehetőséged van Badacsonyból transzferjárattal is érkezni!

2024. évi csobánc-hegyi bortúrák helyszínei:

Villa Tolnay Borház – von Beőthy Pince – Illés Borászat

 

Részletek:

Találkozó: 9:45, Villa Tolnay Borház parkolója vagy transzferjárat esetén 9:30 a Tourinform Badacsonytól
Indulás: 10:00 óra
Útvonala: Villa Tolnay Borház – Illés Borászat – von Beőthy Pince
Időtartam: 3,5 óra
Táv: 4 km
Szintemelkedés: 114 m

Figyelem!

A túra során erdei utakon, illetve földes túraútvonalakon közlekedünk, így túrázásra alkalmas ruházat és kényelmes, vízhatlan cipő viselése javasolt!
A túra hossza megközelítőleg 4 km!

Résztvevő csobánc-hegyi borászatok:

Illés Borászat

Az Illés Borászatot 2020-ban alapították, szőlőterületeik a Csobánc-Káptalantóti területen helyezkednek el. A tradicionális borkészítés módszereit kombinálva a modern borászati technológiával készült boraikkal igyekszenek a hagyományokhoz hű és a modern fogyasztói igényeket kielégíteni. A kézi szüretnél gondosan válogatják a fürtöket, melyet korszerű és kíméletes feldogozás követ. Kínálatukban a klasszikus badacsonyi fajták mellett ásványos vörösborok is megtalálhatóak.
Borkorcsolyaként szezonális alapanyagokból készült házi készítésű falatkákat ízlelhetsz.

Villa Tolnay Borház

A Villa Tolnay Bor- és Vendégház tulajdonosai azért dolgoznak, hogy a Badacsonyi borvidék felkerüljön a világ bortérképére. Testes, száraz boraikat, mély gyümölcsösség, erőteljes ásványosság, határozott savak, és magas extrakt tartalom jellemzi, amelyhez a Csobánc-hegy tökéletes mikroklímát és táptalajt biztosít. És hogy miért Tolnay? A második világháború idején a híres színésznő, Tolnay Klári ebben a csodálatos csobánci villában élt, így a villa és a borok az ő nagyszerűségét is őrzik.
A bortúrák során házikészítésű ételválogatásokkal is készülnek a házigazdák borkorcsolyaként.
A villában pedig akár meg is szállhatsz!

von Beőthy Pince

A Balaton-felvidék titkos ékkövén, a Csobánc-hegy meredek keleti és délkeleti bazalt lankáin, kb. 300 méter magasan helyezkedik el pincéjük. Minden boruk spontánerjesztett, kénredukált, úgy nevezett organikus, terroir bor. A tradicionális badacsonyi fajták mellett, kínálatukban vörösborok is megtalálhatóak. A bortúra során meglátogatott Panoráma Borteraszuk egész évben várja a látogatókat házias ételekkel, borkorcsolyaként házi sonkás, kolbászos szendvics vár rád!
„Szeretettel, jó borokkal, finom ételekkel várjuk kedves vendégeinket a mi kis Mini Paradicsomunkban!”

Árak és jegyvásárlás:

A bortúra ára: 14 900 Ft/fő
Az ár tartalmazza az idegenvezetést, a borászatonként 3 fajta bor kóstolóját és a borkóstolóhoz illő, helyszínenként eltérő borkorcsolyákat.
Visszakóstolás illetve egyéb fogyasztás külön fizetendő!
A bortúrán résztvevő, de alkoholt nem fogyasztó személy a teljes részvételi díjat köteles megfizetni, hiszen igénybe veszi az idegenvezetést, fogyaszthat a borkísérő falatokból és kérhet alkoholmentes italt (kávé, üdítő stb.).

Transzfer lehetőség!

Amennyiben Badacsonyból szeretnél transzferrel érkezni a bortúrára, lehetőséged van oda-vissza transzferjegy megváltására is!
A transzferjegy ára + 3 000 Ft/fő!
Transzfer indulás Badacsonyból: 9:30 (Tourinform Badacsony, Park u. 14.)

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva