OriOnXpress
Helyszín Tapolca,
Időpont
"Isztambul, egy elhagyatott diszkó. A mintás csempéken tizenkét pata kopog. Három kentaur állja körül az ismeretlen jelenbe felbuzgó forrást. Kívülről szirénák hangja szűrődik be, a kentaurok megriadnak s tovanyargalnak. Mi későn értünk oda, már csak a repedéseket találtuk, amit a paták vágtak bele a virágmintás csendbe. Kottának éppen megfelel..."

Az elektronikus zenét mélyrehatóan tanulmányozva, a világ- és népzenei gyökerekhez visszanyúlva, a balkán – klezmer – cigány hagyományokat követve, azt a trance, dub, acid, rap elemeivel ötvözve, építik fel az akkusztikus „trance folk” egyedi hangzásvilágát. Kis klubbokban pedig jazz – folk koncerteket tartanak.

A zenekart 2012-ben alakította Simo és Petya Amsterdamban, az Orkestra Bohemika nemzetközi utazó zenekar utódjaként. Később Dél-Franciaországban, majd Erdélyben, mindig helyi zenészekkel kiegészülve működött. Mostanában stúdiónkban dolgoznak, és székhelyük a Balaton-felvidéki Káli-medencében van. Minden új ötletre nyitottan, a művészet különböző ágait ötvözve, folyamatosan kísérleteznek zenei laboratóriumunkban. Munkatársaink Getto Ferenc költő, Szigethy Kyo Marci operatőr/Dj, Szigehty S. Eszter fényképész. Gépzene gyáruk munkássága MaskaraDub és MSKR néven hallható.

Kiemelt kép: pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva