Sabar-Equinoxx húsvéti Bor-túra
Helyszín Káptalantóti,
Időpont
E-mail cím sabar@sabar.hu
Idén ismét Sabar - Equinox húsvét! Hát hol is máshol, mint a Sabar-hegy lábánál, egész pontosan a Sabar Borház birtokán.

Várjuk a visszatérő túratársakat, az aktív kikapcsolódásra vágyókat egy reményeink szerint ismét felejthetetlen közös „bor-zene-túra” élményre. Lesznek kirándulások, szíves vendéglátás, sok jó bor kóstolása, és még egy élőzenés programmal is kedveskedünk a túra résztvevőinek-szól a meghívó.

Szállás a borház körüli füves területen sátorban, vagy előre foglalt vendégházakban Káptalantóti faluban, vagy a környéken.

Részletes program:
Pénteken érkezés, sátorverés (aki sátrazik), üdvözlő borok, majd hidegtálas vacsora és borkóstoló (3 bor, 1 pálinka), ismerkedés. (bor legalább fél liter)
Szombaton reggeli, kávé/tea (esetleg pálinka a kemény magnak), majd túrázni indulunk. Az út a szigligeti vár aljában kis várlátogatással kezdődik, innét megyünk át Badacsonyba, ahol a hegyen számos kilátópontot érintünk. A hegy északkeleti oldalában ereszkedünk le és a Gulácsot másszuk meg utána. Onnét leereszkedve a Tóti-hegy felé vesszük az irányt, és felmegyünk a környák legszebb panorámájáért a hegytetőre. Innét pedig a Sabar Borház lesz az irány, a végállomás.

A távolság 17 km. Aki szeretne még hosszabbat, az becsatlakozhat a hosszú túrára és felsétálhat velünk a Csobáncra is körülnézni. Így a teljes táv 27-28 km lesz.
Este bőséges meleg vacsora borokkal (3 bor és egy pálinka) (bor kb. fél liter); Természetesen szóda, ásványvíz is lesz.

Vacsora közben és után Sallee Barbara Jazz Trió jazz-swing-blues muzsikáját élvezhetjük majd. (Sallee Barbara – ének, Piller Balázs – zongora, Babos Lajos -klarinét)
Persze táncolhatunk is, ha a túra után marad még energia!

Vasárnap reggeli, kávé/tea majd egy rövid túra Hegyesdre a várhoz, vagy az Almádi kolostorromhoz, valamint piacozás a Tóti piacon egy búcsú fröccsözéssel (a vasárnapi program tartalmát és menetrendjét szombaton vacsora közben véglegesítjük a résztvevők igényei szerint).

Részvételi díj: 19.900 Ft, amely tartalmazza a túravezetés költségét, a vacsorák és reggelik árát a sátrazáshoz használt víz és elektromos áram használati díját, a borkóstolók és pálinkakóstolók díját, valamint a zenekar fellépti díját.
Ehhez a költséghez a szállásdíjat kell hozzákalkulálnod, amennyiben vendégházban szállsz meg, valamint a kóstolókon felüli borfogyasztás is pluszban fizetendő a helyszínen.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva