Tapolcai Ünnepi Napok
Időpont
A nyár végének legnagyobb bulija Tapolcán! Élvezd a fesztivál hangulatot, gazdag gasztronómiát és izgalmas zenei, táncos programokat. Ne maradj le, gyere el és bulizz velünk!

A Tapolcai Ünnepi Napok immár több, mint egy évtizede a nyár végének legnagyobb bulija Tapolcán. Fesztivál jelleg, gasztronómia és zenés, táncos produkciók jellemezték korábban és jellemzik alapjaiban a jövőben is.

2023. augusztus 16-a és 19-e között, tehát legnagyobb nemzeti ünnepünket megelőző napokban azonban az Európa Kulturális Fővárosa projektnek köszönhetően tovább bővülhet a rendezvény kulturális kelléktára. A VEB2023 EKF ugyanis lehetőséget nyújtott arra, hogy megjelenésében, tartalmában, kulturális sokszínűségét tekintve jelentős léptékváltással megújuljon a rendezvény. Mit is jelent ez a gyakorlatban? A zene mellé az ezerarcú irodalmat, egy újabb színpadot, egy másik művészeti ágat, ám azt a lehető legizgalmasabb tálalásban. Az irodalom ugyanis részben a Petőfi 200 emlékév kapcsán, az idei ünnepi napokon kilép a művelődési és oktatási intézmények falai közül, látványosan megmutatja magát a nagyérdemű publikumnak, hogy örömet okozzon, értéket teremtsen, tudást és életbölcsességet ajándékozzon, fiatalos kedvében újra együtt bulizzon régi szerelmeivel: a zenével, a tánccal és a színházzal.

Négy napon keresztül, a kora esti órákban helyi és országosan ismert költők, írók, énekesek, zenészek, táncosok és színészek fordulnak meg két, látványában is megújult színpadon.

A Neoton, a Bon Bon, Irigy Hónaljmirigy, a Jag projekt vagy éppen a Kowalsky meg Vega és a New Level Empire varázsol fesztivál hangulatot. Szeretnél a költészet és a zene képzeletbeli vonatára is felülni Beck Zolival és Grecsó Krisztiánnal, vagy inkább irodalmi sétára indulnál Németh István Péterrel? Kíváncsi vagy Varró Dániel gondolataira? Szívesen megidéznéd Nemes Nagy Ágnes szellemét Vecsei H. Miklóssal?…

Gyere el és TÜNdökölj Tapolcán!

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva