Keszey Ágnes | 2021.07.20. 14:41
Csodaország - legóból
Mesebeli kastély, filmbéli lények, izgalmas jelenetek, életképek miniben - legóból. Számtalan érdekesség látható Tihany legújabb kiállításán, melynek egyébként létrejötte is érdekes volt.

A tihanyi Garda akváriumnak otthont adó épület emeleti részén várja a látogatókat az a kiállítás, mely nem csak a gyerekek, hanem a felnőttek számára is érdekes lehet. Sokszor ugyanis bebizonyosodik, hogy a legóépítés ugyanolyan izgalmas a szülőknek, mint a csemetéknek – s persze az elkészült művek megcsodálása is. S hogy ez lehetővé vált, az annak köszönhető, hogy a gyermeki képzelet nem ismer lehetetlent.

– A tulajdonos fiának az ötlete volt, hogy ez létrejöjjön. 8 éves volt, amikor kitalálta, s feltette a kérdést: „Apa, itt a tetőtérben miért nem csinálunk egy legókiállítást?” Először mindenki csodálkozott, hogy ezt hogyan gondolja a kisfiú, de aztán édesapja: Gömbös Lóránd végiggondolta, komolyan vette és megvalósította fia ötletét – idézte fel Kovács Péter, aki egyébként az akvárium házigazdája, de szívesen mesélt a legújabb látványosságról is.

Az ötletgazda Gömbös Vince egyébként most tíz éves, és saját, valamint testvére, Zsófi játékai is láthatóak a tárlaton. A kiállítás legnagyobb része pedig egy gyűjtő felajánlása révén került a kiállításra, mely mostantól állandó tárlatként látogatható.

Vitrinek sokasága rejt látnivalókat: többek között figyelemmel kísérhetjük, ahogy a miniatűr alakok csöppnyi munkagéppel építkeznek – s arányosan nézve hatalmas nunkálatokat végeznek. A közelben vasúti pályát láthatunk vonatokkal, s továbbsétálva szinte megelevenednek szárazföldi, vízi és légi közlekedési jelenetek is.

Tanulmányozhatjuk, milyen az apró világban a szállítmányozás. Majd ha sok mozgalmas jelenet láttán megpihennénk – s ehhez elég élénk a fantáziánk, akár azt is elképzelhetjük, hogy mi magunk is ott pihenünk Lego ország pálmafás tengerpartján.

Valós, filmes és mesés képek tárulnak elénk – több százezernyi apró építőelemből megalkotva.

De van itt mézeskalácsházikó is, s ha elég szemfülesek vagyunk, nyári látogatásunkkor is láthatjuk a Mikulást a rénszarvasok húzta szánon.

 

További képek- Mészáros Annarózsa fotói – a galériában:

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva