2019.05.17. 11:00
Egy festő és egy szobrász közös kiállítása Tihanyban
Kondor Attila festőművész és Rajcsók Attila szobrászművész kiállítását nyitotta meg Gálhidy Péter szobrászművész Tihanyban, a Kogart Galériában, melyet június 9-ig lehet megtekinteni.

Kondor Attila festőművész és Rajcsók Attila szobrászművész kiállítását nyitotta meg Gálhidy Péter szobrászművész Tihanyban, a Kogart Galériában, a közelmúltban, ahol Kosinsky Richárd művészeti igazgató, művészettörténész, a kiállítás kurátora, a Kovács Gábor Művészeti Alapítvány képviseletében tartott tárlatvezetést.

A kiállításon egyebek mellett elhangzott, nem csak a természet, de városi környezetünk is rengeteg szépséget hordoz magában. Ezek gyakran haszontalannak tűnő épületekben, tárgyakban és részletekben bújnak meg, amelyek egyáltalán nem értéktelenek. Mindennapiak és megszoktuk a jelenlétüket. Csak egy karnyújtásnyira vannak tőlünk, és gyakran a visszavonulásunkhoz nyújtanak segítséget, gondoljunk a templomokra vagy saját életterünkre.


Kép: Pesthy Márton

Ezekben a szakrális, vagy épp teljesen profán terekben kicsit elbújhatunk a valóság elől, és egy saját kis titkos világot kreálhatunk magunknak. Kondor Attila festőművész és Rajcsók Attila szobrászművész munkái is ezeket a világokat választja szét számunkra. Megmutatják, hogy van lehetőség belépni egy alternatív valóságba a természetben, és a mesterségesen alkotott környezetben egyaránt. A kiállítást június 9-ig tekinthetik meg az érdeklődők.

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva