likeBalaton.hu | 2023.04.15. 12:00
Egy romantikus ebéd a Balaton közepén?
A Balatoni Kör és a BAHART különleges ízutazásra hív 2023. április 22-én, a Szántód és Tihany között közlekedő komp fedélzetén.

Egyedülálló élmény várja a gasztronómia szerelmeseit, hiszen a Balaton közepén ringatózva, körasztalok mellett kóstolhatják végig az északi és déli part éttermeinek, vendéglátóinak, borászatainak kínálatát.

— Az eseményt a Balatoni Kör Kóstold Körbe rendezvénysorozatának mintájára álmodtuk meg, ezúttal a BAHART-tal közösen. A komp ezen a napon átalakul, autók helyett asztalok és kínálópontok lesznek a fedélzeten.
Kellemes zenei aláfestés mellett (Jazzy Funtazi Duo) állófogadás keretén belül fix menü- és borsorral készülünk, és természetesen nem hiányozhat a kínálatból a BalatonBor sem — mondta Joó Zoltán, a Balatoni Kör elnökségi tagja, az esemény egyik főszervezője.

Joó Zoltán
Fotó: Mészáros Annarózsa/likeBalaton.hu

 

— Az elmúlt években már tartottunk a BAHART-tal közös rendezvényeket, sajtótájékoztatót, kiadványbemutatót és BalatonBor premiert a komp fedélzetén, azonban a vendégek igénye alapján úgy döntöttünk, hogy 2023-ban bárki vásárolhat jegyet a Gasztrokomp rendezvényre — tette hozzá Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke. — A BAHART-tal közösen szeretnénk felhívni a figyelmet arra, hogy a balatoni régióban számos, egész évben nyitva tartó, minőségi szolgáltató várja a vendégeket.

Laposa Bence, a Balatoni Kör elnöke
Fotó: Mészáros Annarózsa/LikeBalaton.hu

 

Közösen gondolkodunk, egymást ajánljuk, és azt gondoljuk, felejthetetlen élmény lesz a komp fedélzetén, a tó közepén hajózva ebédelni, koccintani.

— A tavaly elindított dinamikus modernizációt folytatva, az idei évi hajózási szezon alatt is sokszínű programkínálattal várjuk utasainkat — tudtuk meg Dimb Katától, a BAHART marketing vezetőjétől. — Nagy hangsúlyt fektetünk a balatoni hajók fedélzetén megrendezésre kerülő rendezvényeinkre, melyek közül a hajózási szezon indulását követően a Balaton Körrel közösen megálmodott Gasztrokomp lesz az első.
Büszkék vagyunk rá, hogy hajóink egyre több eseménynek adnak helyet, és ennek nyomán a buli-, sport-, gyerek- és kulturális programokon kívül teret kaphat a gasztronómia is. Gasztrokomp eseményünkre a hajójegyeket kizárólag online értékesítjük 2022-ben bevezetett jegyvásárlási felületünkön, a jegy.bahart.hu-n.

 

 

Menüsor:

Üdvözlőital: Dobosi BalatonBor
Üdvözlő falat (John’s Pub): Kacsamáj mousse, birsalma, kalács – Skrabski Furmint 2020 (félszáraz)
Előétel (Egy Csipet nádas): Vitelo Tonnato,házi kovászos kenyér – Csendes Dűlő Szőlőbirtok Olaszrizling 2017
Leves (EPL Bisztró): Erdei gombakrémleves, camembert, szarvasgomba olaj – Söptei Harmónia (pinot blanc, chardonnay, szürkebarát)
Főétel (Lavender): Érlelt Namíbiai Zebu hátszín steak vagy Rib-Eye steak; ceruzabab, pirított mandula; színes francia burgonya – Bujdosó Prémium Kékfrankos 2019
Desszert (Mónisüti): Lemon Curd Tarte, Mentás macaron – Laposa Zeus 2020

A menüsorhoz kiegészítőként térítésmentesen ezeket az italokat kínálják:
▪ Fenegyerek pálinka
▪ Zwack Riserva
▪ BalatonGin- Balatonic
▪ Kpojary víz 0,75l

A fedélzeten lehetőségetek lesz a Kányaváry Borbirtok borait is megvásárolni.

 

 

A Balatonra tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Nyitókép: Mihály Szilvia/likeBalaton.hu

 



Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva