Nagy Zsolt / csupasport.hu | 2021.01.27. 14:00
Hallottál már róla? Instant körtúra Tihanyban!
A 15 és 36 kilométeren teljesíthető, a leghíresebb balatoni monda mesebeli szépségű alakjáról elnevezett Helka Kör a térképre szív alakot rajzolva fűzi fel a látnivalókat az instant túra során.

A Groove Trails tavaly ősszel indította el a Helka Kört, a gyorsan népszerűvé váló túrát teljesítve 15 vagy 36 kilométeren járhatjuk be a Balaton-felvidéket.

A szervezők mindeközben a jótékonyságra is figyelmet fordítanak.

A leghíresebb balatoni monda mesebeli szépségű alakjáról elnevezett Helka Kör a térképre szív alakot rajzolva fűzi fel a látnivalókat a tihanyi apátságtól kezdve a Belső-tavon és az Aranyház gejzírkúpon át a magaslatok és az Őrtorony-kilátó nyújtotta lebilincselő panorámán keresztül egészen a Barátlakások titokzatos romjaiig.

– A koncepció az elsők között, már tavaly tavasszal megfogant a fejünkben, de sok időt vett igénybe, amíg alaposan bejártuk a helyszínt és kijelöltük, így csak nemrég indítottuk el – mondta a Helka Kör indításáról Marosi Bence, a Groove Trails egyik alapítója.
– Mi is meglepődtünk, mennyire felpörgött a túra, de nagyon örülünk neki. Tihany könnyen megközelíthető, nagyon látványos hely, a tizenöt kilométeres körtúrán a rövid távhoz képest pedig különösen sok a látnivaló.

A Bencés Apátság nemcsak Tihany, hanem Magyarország egyik ikonikus helye is
Fotó: Kovács Erika/Napló

Márciusban lesz egy éve, hogy elindult a Groove Trails, ennek ellenére már teljesítette első éves céljait. A túrákat összesen már több mint ötszázan teljesítették, a teljesített kilométerek száma pedig meghaladja a tízezret. A visszajelzések szinte egyöntetűen pozitívak, az alapítók elmondása szerint követőtáboruk szereti az általuk képviselt zöld vonalat.

Erre utal az is, hogy amikor a Ráckevei–Soroksári-Duna-ágban nemrég olajszennyeződés történt, a Groove Trails a decemberi nevezési díjakból befolyó összeg 25 százalékát felajánlotta a helyreállítási munkálatokat végző Ráckevei-Duna-ági Horgász Szövetség részére, és mindezt saját zsebből nevezésenként 1500 forinttal megtoldotta.

Felajánlás a szigetszentmiklósi olajszennyezésben károsult védett úszóláp kárenyhítésére, megmentésére.💸🐟🐸🐦

Biztosan…

Posted by Groove Trails – instant túrák on Wednesday, December 16, 2020

A Groove Trails 2021-es tervei nagyszabásúak. Az érdeklődők jelenleg öt helyszín és nyolc túra közül választhatnak, és a szám idén tovább bővülhet.
A szervezők emellett partneri támogatásban gondolkodnak, hosszú távú együttműködést keresnek a környezetvédelmet és a sportot hasonlóan fontosnak tartó cégekkel. Mindemellett informatikai fejlesztéseket terveznek, a túrát teljesítők hamarosan egyedi igazolólapot készíthetnek maguknak a weboldalon. Akik ennél is többre vágynak, a préselt fából készült éremtartóval díszíthetik otthonukat.

Nyitókép: Groove Trails / Marosi Bence

Forrás: csupasport.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva