csupasport.hu | 2021.09.19. 18:00
Jön a Tihany Cross
Ismét megrendezik a Tihany Cross terepfutóversenyt.

A Tihany Sport- és Szabadidő Egyesület szeptember 25-én, szombaton negyedik alkalommal rendezi meg a Masterprint Tihany Cross terepfutó- és nordic walking versenyt. A csodálatos környezetben, a Belső-tó partjáról induló sporteseményen három különböző táv (4.2, 10.5 és 21 kilométer) és egy kutyás futás közül választhatnak a terepfutók. A nordic walkingosok is 10.5 kilométeres kört tesznek meg a félszigeten. Emellett gyermekfutamokkal is készülnek, így az óvodásoknak és kisiskolásoknak is lesz lehetőségük versenyezni egymással a felnőttek megméretése előtt.

A 10.5 kilométeres crosspálya útvonala, amelyet a félmaratonit futók kétszer tesznek meg, érinti többek közt a Kiserdő-tetőt, az Apáti templomot és az öreg levendulást.

A kemény emelkedőkkel és hosszú, gyors lejtőkkel tarkított terepen a résztvevőknek mindvégig pazar látványban lesz részük: az erdei ösvényeken, sziklákon és az őszi levendulaültetvényeken kívül a Balatont is megcsodálhatják.

Az idei Tihany Cross azonban kicsit más lesz, mint az eddigiek. Különlegessége, hogy

a választott táv teljesítése után plusz háromszáz métert lehet még futni, amellyel a Gyulafirátóti Gyermekvédelmi Szakszolgálat befogadóotthonában élőket segíthetjük.

Az esemény névadója, a Mastersprint Kft. ugyanis minden egyes háromszáz méter után kétezer forinttal támogatja az otthont.

A családias hangulatú verseny tehát nem ér véget a célba éréssel, már csak azért sem, mert levezetésként jó idő esetén egy kis piknikezésre, beszélgetésre és napozásra is lesz lehetőség.

Forrás: Csupasport.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva