csupasport.hu/R.E.B. | 2021.06.11. 17:00
Kezdődhet a verseny, futás kifulladásig Tihanyban!
Az idén harmadszor rendezik meg a Riska 1 Way Ticket Run nevű futóversenyt, amelyen az indulóknak péntek este hattól Tihanyban, a Belső-tó körül óránként kell 6.7 km-t futniuk – amíg csak bírják.

Verseny, kifulladásig – ez is lehetne a mottója a Riska 1 Way Ticket Run nevű versenynek, amelyet az idén harmadszor rendeznek meg hazánkban. A helyszín festői, hiszen Tihanyban, a Belső-tó körül vezet a Backyard Ultra szabályai szerinti 6706 méteres pálya.

A szervezőktől pénteken kapott rajtlista alapján 144 futó vág neki a kihívásnak, 103 férfi és 41 női versenyző. De mi is vár rájuk pontosan?

Az egyébként az Olimpiai Ötpróba Sorozat–Párizs 2024 sorozatba is beleszámító viadal lényege, hogy a futók óránként rajthoz állnak, és megteszik a 6.7 km-es távot. Értelemszerűen minél gyorsabban végeznek, annál többet pihenhetnek, csakhogy a következő órában is ugyanez a táv vár rájuk. Az nyer, aki utoljára marad a pályán.

Riska Futás Tihanyban
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A szervezők 48 órásra tervezik a versenyt, ám természetesen addig lesznek ott, amíg valaki bírja erővel. A miheztartás végett: egy éve még több mint hét kilométert kellett futni, akkor Csécsei Zoltán 33 órával diadalmaskodott. Aztán ki tudja, meddig tart majd az esemény, nemrég Nagy-Britanniában a nyertes 81 órán keresztül tette meg újra és újra a távot.

A tihanyi verseny mezőnye veretes, hiszen a teljesség igénye nélkül rajthoz áll a címvédő Csécsei, ahogyan a tavaly második helyezett Geszti Péter – csupán névrokona az ismert reklámszakember/dalszövegíró/producernek –, továbbá a harmadik Blaskó Mihály, és a női győztes Fűrész Edit és a második Kelemen Anett sem hagyja ki a kihívást.

Forrás: Csupasport.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva