likeBalaton.hu | 2021.08.30. 10:00
Kvíz: Óriások, régi térképek, római katonák a Balatonnál
Kvíz! Teszteld ismereteidet a Balatonról: vedd elő a játékos éned, a tó iránt érzett rajongásod és az összes tudásod! Sok sikert!

Kvízből soha nem elég? Itt még többet találsz.

 

1/5

Tudtad, Tihany néhány száz évvel ezelőtt a déli parton volt a korabeli térkép szerint? Ki volt az, aki elkészítette ezt a térképet az 1507-ben?

2/5

Hány ember férne állva a Balaton jegére egy, 1936-os tanulmány szerint?

Fotó: Mihály Szilvia

3/5

A legenda szerint az óriások királyának, a vén Balatonnak volt egy lánya, Csilla. A király egy hajnalon a legmagasabb balatoni szikla lábánál talált rá lánya holttestére. Hol nyugszik ma is az óriáslány a legenda szerint?

Fotó: Szücs Ildikó

4/5

Egy Dunai árvíz esetén a Duna vize mennyi idő alatt töltené meg a Balaton üres medencéjét?

Fotó: Krausz Andrea

5/5

A rómaiak a IV. században építették a zalavári vízi várat, melyet hajókkal közelítették meg s valóságos kikötő volt a vár alatt. Hová lehetett ezen keresztül eljutni?

Fotó: Shutterstock

Hibátlan!
Gratulálunk, mindegyik kérdésre helyesen válaszoltál, nézz vissza jövő héten is! A kérdések egyre nehezebbek lesznek, teszteld magad folyamatosan és olvasd a likeBalaton.hu-t, hogy mindig mindent tudj a tóról!
Nem rossz!
Nagyon ügyes vagy, de vannak hiányosságok, nézz szét az oldalon és mindent megtudhatsz a tóról. A következő kvízen már tökéletes leszel!
Nálunk mindent megtalálsz, hogy javíts az eredményen.
Csiszold velünk a tudásodat és az ismereteidet a Balatonnal kapcsolatban, hiszen naponta szállítjuk az információkat: a legfrissebbeket és a történelmi érdekességeket is. Gyere vissza hozzánk minden nap!

 

Nyitókép: A Partisétány csodás nyugalma Balatonfűzfőn
Fotó: Szücs Ildikó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva