Kolinek Nóra/magyarepitok.hu | 2021.05.06. 12:00
Megőrzik a korábbi épület lelkét az épülő balatoni zarándokszállásnál
Elhelyezték az aszófői zarándokszállás alapkövét: a bontási munkálatokat követően most elkezdődhet a szerkezetépítés a Possibuild Kft. és a B&G Építő és Üzemeltető Kft. kivitelezésében épülő kétszintes épületen.

A Tihanyi Bencés Apátság tulajdonában lévő telken egy 240 négyzetméteres zarándokszállást építenek.

A projekt teljes költségvetése közel nettó 140 millió forint, amelyből 98 millió forint támogatást az Aktív- és Ökoturisztikai Fejlesztési Központ Nonprofit Kft., Téry Ödön Nemzeti Turistaház-fejlesztési Program nyújtott, további 25 millió forint támogatást pedig a Miniszterelnökség Egyházi és Nemzetiségi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága biztosított.

A kétszintes épületben az alsó szinten két 8 fős vendégszobát, egy 2 fő számára alkalmas dolgozói apartmant, mosókonyhát, közösségi teret és mosdót az emeleten pedig további három 8 fős, három 2 fős vendégszobát, valamint mosdókat alakítanak ki. A beruházás a Balaton-felvidéki zarándokutakon résztvevőknek, zarándok táborozóknak és a vonzáskörzetbe érkező egyházi iskolák diákjainak biztosít majd lelkigyakorlatokra és egyházi kirándulásokra, illetve biciklitúrákra helyszínt.

A projekt keretein belül az építési helyszínen korábban állt iskola épületéből kimentett termésköveket egy támfal és a kerítés kivitelezésénél használják fel, ezzel is megőrizve a korábbi épület lelkét.

Látványtervek: Possibuild

 

Forrás: magyarepitok.hu

Nyitókép: Possibuild Kft

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva