likeBalaton.hu | 2023.03.25. 16:00
Megújul a tihanyi hajóállomási strand
A strand elhanyagolt állapotú épülete hosszú évek óta fejtörést okozott az önkormányzatnak. Júniusra azonban befejezik a szigetelést és a fásítást.

A strandot bérlő győri cég végzi el a tihanyi hajóállomási strand épületének szigetelését. A költségek 30 %-át ők, míg a fennmaradó 70 %-ot az önkormányzat finanszírozza – írja a Tihanyi Visszhang.

– A strandi épület vízszigetelése elengedhetetlen ahhoz, hogy idén ki tudjon nyitni a strand. A lapos tető rossz szigetelése miatt az épület több helyen beázik,

a női mosdóban a mennyezet egy része leszakadt, a beázások az elektromos hálózat biztonságos működtetését is érintik.

Az volt az ésszerű, hogy a beruházásra már komplett árajánlattal rendelkező, eddigi bérlővel hosszabbítsuk meg a szerződést, hiszen ellenkező esetben az új pályázattal valamint a munkálatok elvégzésére kiírt közbeszerzési eljárás lebonyolításával, annyi időt vesztettünk volna, hogy veszélyben lenne a strand nyári üzemeltetése – nyilatkozta Tósoki Imre polgármester a lapnak.

Nyári pillanatkép Tihanyban
Fotó: Krausz Andrea

Júniusra végeznek

Az önkormányzat most három évvel meghosszabbította a bérleti szerződést a strand üzemeltetőjével, akik garantálják, hogy júniusra elvégzik a karbantartási munkákat, vagyis többek között az épület szigetelését, de a strand területét is fásítják.
A strand éves bérleti díja az eddigi 7,5 millió forint helyett 8,5 millió forintra emelkedett. A lap információja szerint a belépőjegyek 200 forinttal drágulnak majd, a tihanyi lakosok viszont továbbra is ingyen látogathatják a strandot.

Nyitókép: Illusztráció/Krausz Andrea

 

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva