likeBalaton | 2021.12.07. 16:00
Tihanyban nincs black friday, helyette itt a csütörtöki karácsony
Tihanyban több vállalkozás fogott össze, hogy rászorulók karácsonyát tegyék szebbé. A karácsonyi akcióban résztvevő éttermek, cukrászdák és üzletek célul tűzték ki, hogy december 16-án a vendégek teljes fogyasztásának és vásárlásának 50 százalékát jótékony célra ajánlják fel.
Az esemény Bittmann Szilárd, az egyik tihanyi étterem tulajdonosának ötlete alapján valósul meg.
– Ha évente megengedhetjük magunknak, hogy Torkos Csütörtököt szervezzünk a vendégek számára, amikor 50 százalékos kedvezménnyel étkezhetnek, vagy 50-70 százalékos vásárolhatnak a a Black Friday esemény keretein belül, akkor hiszem, hogy megtehetjük sőt, meg kell tennünk, hogy évente egyszer fogyasztásra, vásárlásra kifizetett összeg felét adományként ajánljuk fel.
Idén, ami egyben az első alkalom, egy bakonyi gyermekotthonra esett szívünk választása, ahol 150 gyermeknek szeretnénk szebbé tenni a karácsonyát. A bevételből számukra veszünk ajándékokat – mondta Bittman Szilárd.
December 16-án több vendéglátóhely, üzlet és online bolt biztosít kedvezményeket, hogy bevételük is jótékony célt szolgáljon.

A tihanyi karácsonyi csütörtöki karácsony résztvevői
Fotó: az esemény sajtófotója

A programba bevonták a balatoni mesehőst Füred kapitányt is, aki ugyancsak ajándékokat küld majd a rászoruló gyerekeknek. Az akció szervezői a jótékonyság, a szolidaritás fontossága mellett, arra is szeretnének rávilágítani, hogy Tihanyba nem csak nyáron érdemes elutazni.

Nyitókép: Tihany és a Balaton az egyik résztvevő vendéglátóhelyről, a apátsági Rege Cukrászdából
Fotó: Szaniszló Hajnalka
Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva