likeBalaton.hu | 2021.08.04. 12:00
Több, mint egymillió utas választotta idén a BAHART hajóit és kompjait
Augusztus 29-ig tart a főidény, sűrített menetrendi járatokkal, valamint séta- és programhajó kínálattal.

A kompszolgáltatás július közepén érte el a félmilliós utasszámot, július végére pedig már a hétszázezer főt is meghaladta. A személyhajók is népszerűek, az utasok száma július végére elérte a háromszázezer főt, ami ötvenezerrel több, mint egy évvel korábban.

Az idei év eddigi legforgalmasabb napján több, mint 17 ezer utast szállított a 4 komp a Balaton északi és déli partja között

a szállított kerékpárok száma pedig közel tíz százalékos emelkedést mutat az előző évhez képest. Júliusban a kompokon szállított utasok száma a korábbi évek csúcsait is meghaladta.

A személyhajózás idei legforgalmasabb napján tizenegyezren hajóztak. A legkedveltebb járatok továbbra is a Fonyód-Badacsony (nyolcvanötezer utas utas) és a Siófok-Balatonfüred-Tihany (hetvenötezer utas) útvonalak.

A BAHART séta- és esti programhajóit eddig összesen hetvenezren választották, a siófoki, keszthelyi és balatonfüredi séta-és nosztalgiahajók mellett a bulihajók voltak a legnépszerűbbek.

Fotó: BAHART hivatalos

Az idei augusztus még számos hajós programot kínál a Balatonra érkezőknek. A BAHART idén is meghosszabbította a hajózási főidényt, így egészen augusztus 29-ig elérhetőek a sűrűbb menetrenddel közlekedő járatok.

Fotó: BAHART hivatalos

Augusztus 29-ig az első komp Szántódrévből 6:40-kor, az utolsó 23.20-kor indul. A Tihanyrévből reggel 7.00 órakor indul az első és 23.40-kor az utolsó kompjárat. Napközben folyamatosan járnak a kompok a két part között, a forgalom függvényében.

Augusztus 19-én és 20-án – igazodva a balaton-parti települések rendezvényeihez – várhatóan 2021-ben is elindulnak a tűzijátéknéző hajók szerte a Balatonon.

A jubileum jegyében augusztus 12-én a balatonboglári kikötőben várja a BAHART Road Show az érdeklődőket, emellett augusztus közepéig küldhetőek a társaság országos művészeti pályázatára az alkotások. 2021. szeptember 18-án a jubileumi év nagyszabású eseményén a BAHART és más személyhajózási társaságok hajóinak együttállása, felvonulása látható majd a Balatonon.

Fotó: BAHART hivatalos

Nyitókép: BAHART hivatalos

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva