A tavon túl – A tó és környékének ezer arca – Tihany
Helyszín Tihany, Kossuth Lajos utca 22
Időpont
A Pannon Fényképészkör Egyesület, a Rege Art Galéria és a Samsung The Frame bemutatja Orbán Péter legújabb kiállítását: “A tavon túl - A tó és környékének ezer arca" címmel a tihanyi, Rege Art Galériában.

Orbán Péter figyelme már gyermekkorában a fényképezőgépekre terelődött, amikor darabokra szedte édesapja Zenit típusú fényképezőgépét, amelyet összeraknia már kevésbé sikerült. Így aztán érthető, hogy egy kicsit hosszabb kihagyás következett a karrierjében, de rögtön az első fizetéséből fényképezőgépet vásárolt magának. Feltéve, hogy a VGA felbontást rögzíteni képes eszközt egyáltalán fényképezőnek nevezhetjük. Innen azonban nem volt megállás a lejtőn és minden évben fejlesztette az eszközparkját, míg jött a felismerés, hogy a kompozíciók bizony nem lapulnak a dobozban.

Értő figyelemmel végül 2008-ban fordult a fotózás felé és egészen 2014 óta gyűjtögeti a mindent kielégítő Balaton-felvidék portfólióját. Kézenfekvő volt számára a tájkép, mint elsődleges téma, hiszen amikor csak teheti a természetet járja, keresve a különleges pillanatokat. 2010 óta aktív és sikeres résztvevője a hazai pályázatoknak, többek között a Pannon Fényképészkör Egyesület Fotósviadal című rendezvényének a nyertese is. Számára a fotózás maga az élet és a tapasztalás, objektívén keresztül rögzíti az emlékeit és az érzéseit, remélve, hogy ezek másokból is érzéseket váltanak majd ki, vagy éppen emlékeket idéznek fel.

Megnyitó: 2023. 05. 08., Hétfő 18:00

Program:

– A kiállítást megnyitja: Istvándy Gergely, borász
– Gondolatok a képekről: Orbán Péter
– Molnár Márk és Szatai Zsolt gitár aláfestése, elsősorban a blues jegyében
– Kötetlen beszélgetés akár egymással, akár az alkotóval

A kiállítás 2023.05.08-2023.06.02. között tekinthető meg, a belépés ingyenes.

Helyszín: Rege Art Galéria – 8237, Tihany, Kossuth Lajos u. 22.

Nyitókép: Orbán Péter – hivatalos

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva