Budapest Bár
Helyszín Tihany, major utca 65
Időpont
Idén sem lehet a balatoni nyár utolsó napjait másként elképzelni. Gyönyörű naplemente, egy frissítő fröccs az ember kezében és a Budapest Bár koncertje a Tihanyi Szabadtéri Színpadon.

Ez évben a Farkas Róbert vezette nagyszerű Budapest Bár zenekar kiegészül

Behumi Dórival,

Rutkai Borival,

Szűcs Krisztiánnal,

Frenkkel,

Kollár-Klemencz Lászlóval

Kiss Tiborral.

A Budapest Bár a magyar zenei élet egyik ragyogó gyöngyszeme, amely híres a szívderítő és szívbemarkoló dalok cigányzenei feldolgozásairól. Az együttes, amely a cigányzene és a modern pop-rock zene találkozásából született, mára Magyarország egyik legnépszerűbb zenekarává nőtte ki magát.

A Budapest Bár magával ragadó varázsa nem csupán a remek zenészekben, hanem a magyar rockzene kultikus énekeseinek közreműködésében is gyökerezik. Az eredetileg csak egyetlen lemezen gondolkodó együttes ma már tizenkét énekessel működik, egy olyan egyedi felállással, amely nélkülözhetetlen elemévé vált a magyar zenei életnek.

Az együttes a legkeresettebb koncertzenekarok közé tartozik, rendszeres fellépője a nagy fesztiváloknak és nagyszínpadoknak. Budapest Bár egyedi stílusa az 1920-30-as évek budapesti kávéházainak világából merít, ötvözve a cigányzenei alapokat jazz, pop, rock, klezmer és számos más zenei műfaj elemével. Így a Budapest Bár egy új zenei irányzat alapjait teremtette meg.

Az együttest vezető és alapító Farkas Róbert eredeti célja az volt, hogy friss lendületet adjon a kávéházi cigányzene műfajának, új életet lehelve a régi hagyományokba. A Budapest Bár köszönhetően számos rég elfeledett dallam került ismét a középpontba, és vált a fiatalok kultúrájának részévé.

Az együttes zenei repertoárja a hagyományőrzés és az innováció kivételes egyensúlyát mutatja. Újraélesztettek sok elfeledett dalt, ismert dallamokat öltöztettek új köntösbe, és számos új dalt is írtak. A produkcióban találkoznak a különböző korok, kultúrák, stílusok és korosztályok – talán ezért is szeretik az együttest fiatalok és idősebbek egyaránt. A Budapest Bár ma már többgenerációs kedvencnek számít, aki zenei hídverőként működik a hagyomány és a modern zenei irányzatok között.

A Budapest Bár cikázik a zenei stílusok között és kiszakít a mindennapokból.
Örömzene nyitott füleknek!
A zenekar tagjai: Farkas Róbert (hegedű, gitár), Ürmös Sándor (cimbalom), Ökrös Károly
(harmonika), Farkas Richárd (nagybőgő), Kisvári Bence (dob)

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva