Orosz Zenei Fesztivál | Tihany
Helyszín Tihany,
Időpont
Ötödik alkalommal rendezik meg 2022-ben az Orosz Zenei Fesztivál, mely ezúttal a 150 éve született Alekszandr Nyikolajevics Szkrjabin zenéjét helyezi fókuszba.

A késő romantikus komponista már életében megosztó személyiség volt, zenéje nagy utat jár be a korai romantikus hangvételtől a kései euforikus, expresszionista stílusig. Szkrjabint egész életében vonzotta a miszticizmus, a teozófia. Kezdeti vallásosságát felváltotta egy Messiás-komplexus, amiben saját teremtő erejét szerette volna művészete által a végsőkig elvinni, mellyel az emberiség megmentését és felemelését tűzte ki az elérendő végső ars poeticájának. Bár hasonló célokra fesztiválunk nem vállalkozhat, de reméljük, hogy a fesztivál végén egy emelkedettebb lelkiállapotba kerülünk, ezzel is közelebb kerülvén a fájóan fiatalon elhunyt alkotó által megálmodott célokhoz.

Idén is három városban jelentkezik a fesztivál: Budapesten, Debrecenben és Tihanyban.

Október 7.

Utazás a kerek erdőbe – mese tánccal, énekkel
A mese az erdőben élő állatokról szól, akik jó barátságba kerülnek egymással. Tündérek kísérik útjukat, segítenek nekik. Sok-sok izgalmas pillanat van, amit a közönség csak fokoz, szinte úgy érzik, ők is benne vannak a mesében, ott vannak a kerek erdőben.

A műsorban fellépnek Magyarországon élő orosz, ukrán, moldáv gyerekek, akik a mesét magyarul mondják el, de a kis állatokról szóló énekeket a saját nyelvükön adják elő tánccal is fokozva az erdei izgalmakat. Persze minden jó, ha a vége jó, így közönség is, előadó is boldog a mese végére.
Az előadást az Öröm tánc- és zenestúdió kis művészei adják elő, a rendező tanár: Agoch Natalia
Az előadás ingyenesen látogatható.

Időpont: 11:00
Helyszín: Tihany, Látogatóközpont

Október 8.

Szkjabin két arca – Válogatások Szkjabin zongoraműveiből
„A romantikus” Palojtay János (zongora)
„A misztikus” Csalog Gábor (zongora)

Időpont: 19.30
Helyszín: Tihanyi Apátság
Ár: 3 900 Ft

 

 

Tihanyba tömegközlekedéssel is eljuthatsz! Nézd meg menetrendi keresőnket!

Tervezd meg az utazást!
:

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva