Szüreti napok 2022 Tihany
Helyszín Tihany,
Időpont
Háromnapos programsorozattal ünneplik a szüretet Tihanyban 2022. szeptember 16-18. között. A félsziget látványos rendezvénysorozata a sokéves tradíciónak megfelelően különböző zenés-kulturális különlegességekkel és gyermekprogramokkal várják a helyieket és a látogatókat.

A Balaton-felvidék méltán híres borairól, a szőlőtermesztésről. Ezért magától értetődő hagyomány már Tihanyban, hogy minden szeptemberében néhány napot a szőlő, a bor, a szüret jegyében töltenek.
A szeptember 16-18-ig tartó rendezvényen több helyszínen is zajlanak majd a programok.

 

A gyerekeket, családokat játszóház, kézműves foglalkozások, meseműsorok várják. A Mádl Ferenc téren három napig kulturális és szórakoztató programok sokasága mellett a helyi és környékbeli borászok finomabbnál finomabb nedűit kóstolhatják a borok szerelmesei.
De az igazán látványos attrakció vasárnap délután kezdődik: 14 órakor indul a szüreti menet, mely minden évben üde színfoltja a rendezvénynek, és amelyben részt vesznek a helyi néptánc csoportok, huszárok. Betyárok kísérik a felvonulást, az élen a kisbíró invitálja a menetbe az érdeklődőket. Nem hiányozhatnak a zászlóforgatók, mazsorettek sem, és képviseltetik magukat a helyi és a környékbeli borrendek tagjai is. A rendezvény mindhárom napján a táncolni vágyókat utcabálok és nosztalgia disco is várja.

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva