Tihanyi Szüreti Napok
Helyszín Tihany, Mádl Ferenc tér
Időpont
E-mail cím tihany@tourinform.hu
A hagyományos Tihanyi Szüreti Napok régi múltra tekintenek vissza, melynek programjai a szezon meghosszabbítását célozzák, igazi látványosságot kínálva az idelátogató turisták számára.

Ezt a rendezvényt a Hegyközséggel, a Lovas klubbal közösen rendezik, így lehetőség nyílik a boros gazdák bemutatására és a Lovas klub felvonulására. Ez a nap a mulatozásé, néptáncosaink menettánca, az Asszonykórus dalolása a menetben olyan látványosság, amelyek gazdagítják a felvonulást. Ezen a programon minden tihanyi részt vesz, de mellettük a turisták sokasága igazi nemzetközi kavalkádot jelent.

A Tihany-félsziget lakói sem maradnak ki a szüreti mulatságokból! A sokéves tradíciónak megfelelően 2018 szeptemberében is különböző zenés-kulturális különlegességekkel és gyermekprogramokkal várják a helyieket és a látogatókat a hónap második hétvégéjén. Hatalmas érdeklődés kíséri a tihanyi szüreti rendezvényt. Vasárnap a huszárokkal ékesített, csikósokkal tarkított menet végigvonul Tihany utcáin, kíséri őket a tihanyi asszonykórus rezesbandával kiegészülve. A pénteki utcabállal kezdődő, vasárnap esti bállal záruló ingyenes rendezvényen bőségesen lesz program gyereknek, felnőttek, borivóknak és mustkedvelőknek egyaránt.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva