Újévi hangverseny a Tihanyi Apátságban
Helyszín Tihany, I. András tér 1
Időpont
Érdemes ellátogatni az Apátságba 2019 első napján is, hiszen Mali Katalin (orgona) és Rojtos Norbert (trombita) újévi hangversenyét hallgathatjuk meg.

Mali Katalin 1977-ben született Kiskunfélegyházán. Kecskeméten a Kodály Zoltán Zeneművészeti Szakközépiskolában orgona, angol nyelvű szolfézs-zeneelmélet és karvezetés szakon érettségizett. Orgonatanára Révész László volt. 1996-ban felvételt nyert a budapesti Zeneakadémiára, ahol 2001-ben szerzett orgonaművész, -tanár diplomát Ruppert István és Pálúr János növendékeként. Ugyanebben az évben szerzett zeneelmélet diplomát Hegyi Erzsébet osztályában. 2001-2002-ben tanulmányait Münchenben folytatta Franz Lehrndorfer professzornál.

2002-től a Tihanyi Bencés Apátság orgonaművésze.

„Zene csak egy van, tiszta és igaz. Mindegy, hogy milyen hangszeren szólaltatja meg valaki, ha hisz benne és megéli. Amikor a zene megszólal megnyílik számunkra az, ami előttünk volt, bennünk, fölöttünk és közöttünk van, és utánunk is lesz. A zene oda röpít minket, ahová mindig is vágytunk, magunkhoz, egymáshoz, az Isten tenyerére.”

Nyitókép: pixabay

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva