2018.06.07. 17:52
2000 négyzetméteres tevekifutó épült
Tizenöt teve – és egy-két éven belül néhány tevecsikó is – várja az érdeklődőket az új kifutóban. A Veszprémi Állatkerten az országban kívül nincs máshol ekkora tevecsapat.

2000 négyzetméteres kifutó a legmodernebb állatkerti elvárások szerint épült meg. Kiváló helye lesz itt az ország legnépesebb teve csapatának, amely jelenleg 15 egyedből áll, de szaporodó állomány lévén egy-két éven belül várható az első tevecsikók érkezése is. Veszprémben már évtizedek óta láthatóak a bájos, az állatkertben népszerűnek számító kétpúpúak, de ennyit és ilyen szép helyen még soha nem tudtak bemutatni mondta el Török László.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Porga Gyula polgármester köszöntőjében kiemelte, hogy az állatkert évek óta nagyon dinamikusan fejlődik. A fejlesztések nem öncélúak, hiszen kézzelfogható eredményük van. Évről-évre nő a látogatók száma, a Balaton-part egyik leglátogatottabb turisztikai attrakciójává nőtte ki magát a Veszprémi Állatkert. Ennek alapfeltétele, hogy mindig megújuljon és az új látnivalók miatt újra és újra ellátogassanak ide az emberek.

Fotó: Penovác Károly/Napló

Az állatkertben éveleje óta gőzerővel folynak a munkálatok és azt szeretnék, hogy a nyári főszezonra befejeződnének az építkezések a Gulya-dombi részen is. Legközelebb várhatóan július legelején, a sokak által nagyon várt Afrika-szavanna játszótér kerül majd átadásra hajóval és repülővel.
A Gulya-dombi területen épül az oroszlánok új kifutója, valamint folyik egy új gazdasági és operatív központ kivitelezése, ahol a háttérintézmények kapnak helyet: személyzeti kiszolgáló helyiségek, állatklinika, karantén, logisztikai központ és takarmánykonyha mondta Török László állatkert-igazgató.

Forrás: www.veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva