likebalaton.hu | 2021.04.01. 08:00
A Balatonnál is az ünnephez igazodik a MÁV-Start és a Volánbusz közlekedési rendje
Ha az ünnepi hosszúhétvégén a tömegközlekedést választod a Balaton megközelítésére, érdemes tájékozódnod az alábbi, mától érvényes információkkal kapcsolatban.

A vonatok közlekedése idén húsvétkor

A vonatok április elsején a pénteki, 2-án a szombati, 3-án és 4-én az ünnepnapi, 5-én a vasárnapi, 6-án pedig már a munkanapi menetrend szerint közlekednek.

A Volánbusz járataink közelkedése a húsvéti ünnepek alatt

A Volánbusz helyi és helyközi autóbuszainak közlekedési rendje is változik. Április 1-jén tanítási szünetes munkanapi, április 2-án munkaszüneti napi, április 3-án szabadnapi, húsvétvasárnap és húsvéthétfőn munkaszüneti napi, míg április 6-án már munkanapi menetrend szerint közlekednek az autóbuszok – írták.

A járványügyi helyzet miatt egyes megyékben, régiókban további korlátozásokkal közlekednek a Volánbusz járművei. A megváltozott menetrendről a www.volanbusz.hu/koronavirus oldalon lehet bővebben tájékozódni.

A járványhelyzet miatt a közlekedési társaságok azt kérik, hogy aki teheti, halassza el utazását.

Aki útnak indul, s tömegközlekedik, jó ha tudja az alábbiakat

  • viseljen maszkot
  • a nem egy háztartásban élő utasok lehetőség szerint tartsanak egymástól másfél méteres távolságot az állomásokon, illetve járműveken
  • március 29-től a Volánbusz valamennyi járatán felfüggeszti az első ajtós felszállást, a járművezetőket pedig kordonnal határolja el az utastértől
  • jegy- és bérletvásárlási lehetőségek: pénztárak, jegykiadó automaták, applikációk

Ezt tudtad?

A nagyközönség előtt pontosan 160 esztendeje – 1861. április 1-jén – nyitották meg a Déli Vasutat, amely Buda és Nagykanizsa között szállította az utasokat és megépítésével a déli part balatoni települései is nagy fejlődésnek indultak.

Vasútállomás, Balatonaliga
Fotó: Krausz Andrea

 

Nyitókép: Siófok, autóbusz-állomás
Fotó: Krausz Andrea

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva