Juhász-Léhi István | 2023.12.11. 12:00
A lappföldi Mikulás Veszprémben találkozott a gyerekkel
Mire Joulupukki megérkezett, egy gombostűt sem lehetett leejteni a Gyárkertben.

Nem gyalog, nem szánnal, hanem rendőri felvezetéssel érkezett és nyitotta meg hatalmas érdeklődés mellett a veszprémi Téli Gyárkertet pénteken este a lappföldi Mikulás, vagyis Joulupukki.

– Üdvözlök mindenkit Veszprémben! Nagyon-nagyon jó rátok nézni, ahogy itt gyülekeztek – mondta a sokaságnak Joulupukki.

Nem túlzás, veszprémiek százai vártak bebocsátásra, hogy birtokukba vegyék a város legújabb téli attrakcióját, a hófánk- és korcsolyapályát. Annyira nagy volt az érdeklődés, hogy akik személykocsival érkeztek, nem találtak már helyet, bent pedig a büfénél álltak tömött sorokban az emberek, és várták a hivatalos megnyitót. Mire Joulupukki megérkezett, egy gombostűt sem lehetett leejteni a Gyárkertben, majd a lappföldi Mikulást a veszprémi gyerekek nevében két verssel is köszöntötték.

A GyárKert ünnepi színpadán fogadta a gyerekeket a lappföldi Mikulás
Fotó: veol.hu/Fülöp Ildikó

A lappföldi Mikulás a gyerekkel is találkozott az ünnepi fények között

– Üdvözlök mindenkit Veszprémben! Nagyon-nagyon jó rátok nézni, ahogy itt gyülekeztek. A legmelegebb és legbarátságosabb üdvözletemet hoztam el a finnországi Lappföldről. Olyan jó benneteket nézni és a csillogó szemeiteket, ami ugyanúgy csillog, mint karácsony éjszakáján az égbolt. A rénszarvasaim már régóta gyakorolnak erre a karácsony éjjeli repülésre, hogy majd onnan tudjunk titeket figyelni, amikor otthon vagytok – mondta a sokaságnak Joulupukki.

Mire Joulupukki megérkezett, egy gombostűt sem lehetett leejteni a Gyárkertben
Fotó: veol.hu/Fülöp Ildikó

A Mikulás a szülőket is megszólította Veszprémben

– Kedves szülők! Remélem tudjátok, hogy számotokra a legszebb és legjobb ajándék az a kis csemetétek, aki éppen a kezetekben van, vagy mellettetek áll. A második legjobb ajándék, amit valaha kaphattok, az pedig a saját egészségetek. Úgyhogy legyetek kedvesek mind a kettőre vigyázni! És a legjobb a végére maradt. Már nincs sok hátra karácsonyi éjszakáig, amikor megint találkozni fogunk. Az én feladatom most az, hogy mindenkinek kellemes karácsonyi ünnepeket és boldog új évet kívánjak – fogalmazott a Mikulás.

A Mikulás elmondta a szülőknek, hogy a legnagyobb ajándék a gyerek
Fotó: veol.hu/Fülöp Ildikó

Ezután Joulupukki hivatalosan is megnyitotta a kis manóival a hófánk- és az 500 négyzetméteres korcsolyapályát, amit pénteken valódi ajándékként mindenki térítésmentesen vehetett birtokba. Sőt, a Mikulással egy szép színpadi fogadótéren is lehetett találkozni, majd ment is tovább.

Tervezd meg az utazást!



:


 

Forrás: veol.hu
Nyitókép: veol.hu/Fülöp Ildikó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva