Molnár Sándor / veol.hu | 2022.01.03. 08:00
A Veszprémi Állatkert ecsetfülű aprósága kimaxolja a cukiságfaktort
Az újévi kismalacot, az aprócska ecsetfülű disznót a mamája nem táplálta, ezért a kritikus első két hétben Marokházi Katalin vette magához a csíkos csöppséget, és vállalta otthonában az éjjel-nappali szolgálatot, a kétóránkénti etetéseket.

Az eredetileg Afrika szavannáin, elsősorban folyópartokon, mocsaras vidékeken élő ecsetfülű disznók állománya egyre csökken. A Veszprémi Állatkertben jelenleg két példányt tartanak belőlük, már csak ezért is nagyon örültek az év végi szaporulatnak.

A kismalac időközben már visszakerült az állatkertbe, ahol most Nádazsdi Zsolt állatgondozó vette a gondjaiba. A kis csíkos már most nagyon ragaszkodik a gondozójához, akinek érthető módon – pillanatok alatt – belopta magát a szívébe.

Nádazsdi Zsolt állatgondozó vette gondjaiba a kis ecsetfülűt az állatkertben

Vasárnap délelőtt tanúja lehettem én is az egyik etetésnek. A kismalac fürgén elhelyezkedett gondozója ölében, és mohón csapott le a cumisüvegre. Miután az első, tejpótló tápszeradagot elfogyasztotta a kisméretű üvegből, alig bírta kivárni az üveg újbóli megtöltését.

Forrás: Molnár Sándor/Napló

Az egyébként nagyon barátságos, az etetés után méretes pocakkal rendelkező, kéttenyérnyi kis jószágot fotózni sem volt könnyű. Miután jóllakott, a friss szalmával borított karámjában rögtön kereste az ember közelségét, és nagyon hálás volt egy kis hátvakarásért.

A kis ecsetfülű apróságnak még erősödnie kell, így várhatóan csak két hónap múlva találkozhatnak majd vele a látogatók is a szabadtéri kifutóban, a Veszprémi Állatkertben.

Forrás: veol.hu

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva