Marton Attila | 2021.08.25. 14:00
A zene a veszprémi utcákra költözik
Az egymással versenyző zenészek és formációk mellett húsznál is több külföldi banda mutatkozik be szerdától a Veszprémi Utcazene Fesztiválon.

A fesztivált augusztus 25. és 28. között rendezik meg Veszprém belvárosában és óvárosában. A négy nap alatt tíz helyszínen több mint 160 koncertet adnak hazai és külföldi bandák. A rendezvény lebonyolítása hasonló a korábbiakhoz: délutántól estig naponta húsz utcazenész-formáció lép fel és versenyez egymással, esténként pedig külföldi zenészek, zenekarok koncerteznek. A program természetesen idén is ingyenes, és védettségi igazolvány nélkül látogatható.

A dzsemborin ezúttal is szinte minden könnyűzenei stílus képviselteti majd magát. A külföldi fellépők között lesz például jazzes, swinges, blues-os dalokat játszó osztrák formáció (Marina & The Kats), garázsrockot előadó horvát énekesnő (Lovely Quinces), francia electro hip-hop zenekar (EZPZ), a zenei megosztókon milliós nézettségű dalokkal előrukkoló brit énekesnő (Charlotte OC), portugál egy szál gitáros énekesnő (Estrela Gomes), folkos, rockos zenét játszó svéd (Crying Day Care Choir) és a soult elektronikával vegyítő német (Tanga Elektra) testvérpár, egyszemélyes kanadai (Devarrow) és francia zenekar (Mezerg), és végül, de nem utolsó sorban a fesztiválra szinte hazajáró, és mindig elképesztő hangulatot varázsoló olasz La Tresca.

A hangulatra a korábbi években sem lehetett panasz
Fotó: Pesthy Márton/Napló

A rendezvény mind a négy napján délután öt színpadon 20 kiválasztott versenyző lép fel összességében kétmillió forint reményében, amelynek felét a közönség, a másik felét az idén Peter Pritz (műfordító, zenei újságíró, szerkesztő) által fémjelzett szakmai zsűri ítéli oda. Ahogy a külföldi bandáknál, úgy az utcazenészeknél is szinte minden elképzelhető stílus képviselteti magát: lesz kilencfős fúvósbanda, akik elektronikus elemekkel vegyítik muzsikájukat. Színpadra áll balatoni témájú albumot készítő dalszerző-előadó (Lazul Azur), a folk, a pop és a világzene határain mozgó együttes (Lanou), a rockabilly alapokat delta blues-zal, punkkal, népzenei vagy akár jazzes elemekkel elegyítő banda (Naked Truckers), egy szál gitáros előadók (Sárközi Dina, Szabados Gábor) és olyan fellépő is, aki egy személyben dobos, gitáros, szájharmonikás és énekes (Teddy Harpo), továbbá a közönség indie-folk dalokat játszó zenekarnak (Wolfolks) is tapsolhat.

Fotó: Pesthy Márton/Napló

A zenei programok mellett ezúttal is food truckok gurulnak be az Óváros térre, erősítve a rendezvény gasztrokínálatát. Sőt, a szervezők tájékoztatása szerint a megszokott mozgó büféken túl 15 hazai sörfőzde is kitelepül Veszprémbe.

A koncertek hajnali egy óráig szólhatnak, a vendéglátó-egységek és a rendezvény minden nap hajnali két órakor zár.

A Veszprémbe érkező mozgó büfék:

Ennivaló
Apja Lánya Falodája
Black Balkán
CheChe Burger
The Grilled Piggy
Lassú Disznó
Lili’s 100%-ban Gluténmentes Truck
MexKitchen
Paneer
Pizz Burger
Smokey Monkies Bbq
Zing

Innivaló
Black Bar
Borkas
Legenda Kézműves Sörfőzde
Monyo
Nobilis
Pia Joe és Mrs Doubtfire
PopFröccs
Sörbie
SpritzBar
Stari

Fagylalt, édesség
Happy Churros
Kürtős Legenda
Levendula Kézműves Fagylalt
Lekker

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

Ajánlataink

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva