Szücs Ildikó | 2019.12.15. 10:00
Állati karácsony a Veszprémi Állatkertben
Tudtad, hogy a Veszprémi Állatkertben az állatok is kapnak karácsonyi ajándékot? Vicces látvány ahogy az oroszlánok, vagy éppen a majmok bontogatják a színes csomagjaikat.

Télen is érdemes sétálni egyet az Állatkert sétányain, amelyek ilyenkor emberektől kevésbé zsúfoltak, ám az állatok nem mennek sehová. Az elmúlt évek fejlesztéseinek köszönhetően pedig szinte minden lakót lehet látni ilyenkor is, mert aki kint fázna, annak jó meleg helyet alakítottak ki. Üvegfal mögül csodálhatjuk például a zsiráfokat, elefántokat, flamingókat, vagy a majmokat és az orrszarvút is.

Decemberben azonban a látogatók mellett kicsi angyalkák is érkeznek az Állatkertbe, akik nem jönnek üres kézzel. Az állatok karácsonyának több éves hagyománya van, amikor is valamelyik veszprémi általános iskolából gyerekek érkeznek, akik ajándékkal lepik meg az állatokat.

A tanulók már előre készülnek az eseményre, de az igazi akcióra aznap kerül sor az Oktatóházban, ahol elkészülnek az ajándékcsomagok. Az Állatkert adja a csomagolóanyagot és a belevalót is, hiszen az állatok számára a legnagyobb ajándék egy-egy finom falat. Az oktatóházban a gyerekek összekészítik, és becsomagolják a méretes pakkokat, és máris kezdődhet a mulatság.

Általában két csapat indul el, az egyik a nagymacskákhoz megy valamilyen ízletes húst rejtő csomaggal. Az oroszlánok, tigrisek mindig hálásak egy különleges cupákért. Az elefántokat is meglátogatják, akiknek répát, mogyorót terítenek szét a lakhelyükön.

A másik csapat a majmokhoz látogat, akik kifejezetten örülnek mindennek, és egy-egy narancsért, banánért, vagy egy kis mazsoláért valódi majomkodást improvizálnak.

Idén december 19-én érkeznek a Cholnoky Jenő Általános Iskola első osztályosai, hogy részt vegyenek ebben a nem mindennapi ünneplésben. A program részeként az Állatkert karácsonyfáját is segítenek feldíszíteni, amivel igazi örömet szereznek minden odalátogatónak.

Az Állatkert kapuja mindig nyitva áll, és a két ünnep között is szeretettel várnak minden állatbarátot egy frissítő, téli barangolásra.

Fotók: Veszprémi Állatkert/ facebook

Készítette: Szücs Ildikó

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva