likeBalaton.hu | 2021.04.30. 10:00
Anyák napi hétvége az eplényi Kalandhegyen
A Kalandhegyen május első szombat-vasárnapja az anyák hétvégéje! Május elsején és másodikán minden édesanya, nagymama, dédnagymama, aki a családjával ellátogat ide, ingyen libegőzhet. Az anyák köszöntése mellett kiváló alkalom arra is, hogy ne csak télen, a sípályán élvezzük a természet adta kikapcsolódási lehetőségeket, hanem tavasszal és nyáron is.

Milyen egyéb attrakciók várnak a Kalandhegyre látogatókra?

Friss levegő, napsütés, kellemes meleg fogadja az idelátogatókat a hosszú tél és bezártság után. Normál nyári üzemrend szerint várják a vendégeket, az Audi főbejáratnál, ahonnan az Audi e-tron felvonóval lehet feljutni a hegytetőre. A főbejáratnál ingyenesen igénybe vehető légvár, mászófal, és trambulin várja a gyerekeket, a Kemencés Falatozó pedig a kicsiket és nagyokat is finom falatokra csábítja.

A hegytetőn nyitva lesz a Bakony legmagasabban lévő kávézója a Kőrishegytől a Gerecséig terjedő csodálatos panorámával. A kávézó mellett az újonnan nyílt játszóteret vehetik birtokba a gyerekek. A kávézótól nem messze az Ámos-hegyi kilátóból lehet gyönyörködni a panorámában, ahonnan a Papod hegy és a Balaton is jól látható.

Fotó: Kalandhegy/Facebook

 

A hegytetőről indul a Kalandösvény le a völgybe, az Audi e-tron négyüléses felvonó völgy állomásához. Mindenkinek javasolják ezt az útvonalat, kiváló túrázási lehetőség kicsiknek és nagyoknak. Kutyával is ajánlott könnyű túra, de babakocsival nem lehet rajta közlekedni. Túracipő vagy sportcipő, kisbaba esetén pedig babahordozó, és már indulhat is a kaland!

A területen a kormányrendeletben meghirdetett szabályokat kell betartani. Fontos tudni, hogy a felvonó kötött pályás tömegközlekedésnek minősül, tehát azon utazva kötelező a maszk viselése. Valamint kötelező a zárt terekben, illemhelyen, kávézóban is viselni.

Fotó: Kalandhegy/Facebook

 

A teraszokon szabadon fogyasztható étel és ital. A vendégekkel közvetlenül kapcsolatba kerülő dolgozók maszkot viselnek (felvonó műszaki személyzete, vendéglátó létesítmények személyzete). Mindehol extra kézfertőtlenítők vannak kihelyezve, a felvonó ülőszékeit folyamatosan takarítják.

 

Megosztom

Hozzászólások

Ezek is érdekelhetnek

A LikeBalaton kiadója a Mediaworks Hungary Zrt. © Minden jog fenntartva